Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Γλύκα Στόϊου : Κι όμως κινείται

Η έκδοση υποστηρίχθηκε από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, όπου και παίζεται η παράσταση κάθε μήνα για 2η χρονιά έως τον Μάιο του 2019.
**
Ο Ρο και η Γιώτα που έχουν φτερά και το Έψιλον με κάτι παράξενα μαλλιά, κατοικούν στον πλανήτη φριG του Γαλαξία 4Κάπα/ρει. Μια μέρα, ένα αστέρι πέφτει πάνω στο κεφάλι του Έψιλον. Αυτό χάνει την ισορ­ροπία του, πέφτει στο κενό και χάνεται πάνω στη Γη! Μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο, οι τρεις φίλοι θα ανακαλύψουν τον τρόπο που επικοινωνούσαν οι άν­θρωποι από την αρχαία Ελλάδα και τις φρυκτωρίες, μέχρι τις μέρες μας και το κινητό τηλέφωνο.
Οι Συλλογές και η μόνιμη έκθεση του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ ενέπνευσαν τη Γλύκα Στόιου να γράψει και να παρουσιάσει με τους συνερ­γάτες της το θεατρικό έργο για παιδιά και εφήβους Κι όμως… κινείται!, σχετικά με την ορθολογική χρήση του κινητού τηλεφώνου. Η Γη που όλο κινείται θέλει να στείλει ένα μήνυμα για την αξία του παιχνιδιού ως φυσικής δραστηριότητας, την ανάγκη της διαπροσω­πικής επικοινωνίας και τη σημασία των νέων τεχνο­λογιών στη ζωή μας σήμερα.
**
Η Γλύκα Στόιου γεννήθηκε και μεγά­λωσε στη Γουμένισσα της Κεντρικής Μακεδονίας. Σπούδασε Παραστατικές Τέχνες, Πολιτιστική Διαχείριση, Δημο­σιογραφία και ΜΜΕ. Ασχολείται με την παραγωγή και τη σκηνοθεσία οπτικο­ακουστικών προγραμμάτων και θεα­τρικών παραστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γράφει και μεταφρά­ζει θεατρικά έργα, αρθρογραφεί και επιμελείται πολιτιστικά προγράμματα σε διάφορους οργανισμούς για παιδιά και εφήβους. Διδάσκει υποκριτική στη Ρώμη και σε άλλες σχολές του κόσμου, ενώ τα θεατρικά της έργα (όπως τα «Δον Κιχώτες», “Life is a fairytale” κ.ά.) παρουσιάζονται συχνά σε Ευρώπη και Αμερική. Το παραμύθι της Το πετει­ναράκι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη (2018), ενώ η μετάφραση του θεατρικού έργου Άνθρωπος στη σο­φίτα του Τίμοθι Ντέιλι, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν (2017).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου