Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Σώστε τα Άγραφα




«Σώστε τα Άγραφα» από το τεράστιο οικολογικό έγκλημα εξ αιτίας της επικείμενης τοποθέτησης  βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων 
Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με το εθνικό έγκλημα που πρόκειται να συντελεστεί, από την επικείμενη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών συστοιχιών («πάρκων») στα απάτητα και αδιατάραχτα βουνά των Αγράφων.

Τη συνέντευξη Τύπου θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος



Τα Άγραφα είναι μια ορεινή περιοχή της Ν. Πίνδου, με υψηλή αισθητική και οικολογική αξία,  ενταγμένα στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000, με χαρακτήρα προστατευόμενο, ως ιδιαίτερο ενδιαίτημα για απειλούμενα είδη.


Σε αυτή την περιοχή και σε υψόμετρο 1.800-2.000μ. ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέγραψε άδειες εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών συστοιχιών, χωρίς να έχει διασφαλιστεί και επαληθευτεί πλήρως, πριν την έγκριση του έργου, αν πραγματικά προστατεύεται ο συγκεκριμένος οικότοπος.

Παραβιάζονται έτσι, συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση, η ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία και οι αρχές προστασίας των οικοτόπων, καθώς δεν διασφαλίζεται η διατήρησή τους.



 Όμως, το επιχειρούμενο «έγκλημα» δεν θα περάσει. 



Λέμε:

ΝΑΙ στην αειφόρο ανάπτυξη

ΟΧΙ στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των  ανθρώπινων δραστηριοτήτων (παραγωγικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών), καθώς και στην επιβάρυνση της υγείας των οργανισμών





ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων

Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών «Ο Αι Γιάννης ο Θεολόγος»

Σύλλογος Απαραντίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Σύλλογος Απανταχού Προυσσιωτών « Το Κυπαρίσσι»

Πολιτιστικός  Σύλλογος Επινιανών

Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστέσας

Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου

Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλαρίου

Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναστάσιος Γόρδιος»

Σύλλογος Δεντριωτών «Ο Άγιος Αντώνιος»

Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου