Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

H "Βασιλική Τριανταφύλλου" ταξιδεύει




Η παράσταση

«Βασιλική Τριανταφύλλου: Αχ! Γιάννη μ’
Ο γιος μου Γιάννης Μακρυγιάννης»

στο Διεθνές Φεστιβάλ του ElBasan


19 Οκτωβρίου 2018 



Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο Κροκύλειο Φωκίδας, την πατρίδα του Γιάννη Μακρυγιάννη τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο του νεοσύστατου Φεστιβάλ Δελφών, η παράσταση «Βασιλική Τριανταφύλλου: Αχ! Γιάννη μ’: Ο γιος μου Γιάννης Μακρυγιάννης» ταξιδεύει και εκτός συνόρων και θα παρουσιαστεί στις 19 Οκτωβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ του ElBasan στην Αλβανία.



Παράλληλα, το έργο του Γιώργου Μεσολογγίτη σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, με την Ευγενία Αποστόλου στο ρόλο της μητέρας του Γιάννη Μακρυγιάννη, συνεχίζει την πετυχημένη του πορεία στον Πολυχώρο Vault, όπου και συμπεριλαμβανόταν στο πετυχημένο project με τον τίτλο «Ο γιος μου…».



Λίγα Λόγια για το Διεθνές Φεστιβάλ του ElBasanSKAMPA




Το Διεθνές Φεστιβάλ του ElBasan, που διανύει τον 20ό χρόνο παραγματοποίησής του, είναι το μεγαλύτερο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ της Αλβανίας. Το φετινό έχει τίτλο «Άτλας της μετάβασης». Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το Φθινόπωρο, στην πόλη με τη μεγαλύτερη πολιτιστική παράδοση σε φεστιβάλ. 

Πρόσφατα το φεστιβάλ SKAMPA έχει επεκταθεί και στα Τίρανα. Είναι ένας τόπος συνάντησης και γνωριμίας με νέες καλλιτεχνικές τάσεις και νέες μορφές έκφρασης. Στα 19 χρόνια που διεξάγεται ανελλιπώς, έχουν γίνει πάνω από 200 πρεμιέρες, με μεγάλη ποικιλία θεατρικών παραστάσεων και προτάσεων. Έχουν συμμετάσχει πάνω από 2.500 καλλιτέχνες από χώρες όπως: Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ρουμανία, Αργεντινή, Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Ρωσία, Κίνα, Μολδαβία, Πολωνία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Κόσσοβο κ.α.



Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ διοργανώνονται σε διάφορους χώρους παράλληλες εκδηλώσεις όπως: εργαστήρια, συναυλίες, εκθέσεις, διαλέξεις και συζητήσεις. Οι χώροι διοργάνωσης, μεταξύ άλλων, είναι το Θέατρο Skampa, το Εθνογραφικό Μουσείο, το θέατρο Metropol Tirana και το Πανεπιστήμιο Τέχνης.



Ø  Η παράσταση «Βασιλική Τριανταφύλλου: Αχ! Γιάννη μ’ Ο γιος μου Γιάννης Μακρυγιάννης» συνεχίζεται στον Πολυχώρο Vault, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2018.



Συντελεστές

Κείμενο: Γιώργος Μεσολογγίτης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη

Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης

Κινησιολογία: Αναστασία Γεωργαλά

Σχεδιασμός Φωτισμού: Άκης Σαμόλης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Trailer: Αινείας Τζόπη

Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Πολυχρονοπούλου

Κλαρίνο έπαιξε ο Διονύσης Θεοδώσης

Παραγωγή: ΠολυχώροςVault


Ερμηνεία: Ευγενία Αποστόλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου