Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Διαμαρτύρονται καθηγητές στη Θεσπρωτία

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και την κατηγορηματική μας αντίθεση στη διανομή σχολικών ειδών που ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι Δημοτικές Αρχές των Δήμων της Θεσπρωτίας για λογαριασμό εταιρείας που έχει αναλάβει την έρευνα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.
Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον , για την υγεία και τη ζωή μας και για τις υφιστάμενες δραστηριότητες. Συνιστά ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας και εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους και εμπλοκές σε ανταγωνισμούς για το λαό μας και για τους λαούς της περιοχής.


Οι Δήμοι της περιοχής μας , αφού συναίνεσαν στα σχέδια των εταιρειών ,  ανέλαβαν τώρα και την επικοινωνιακή τους πολιτική. Επιχειρούν να «χρυσώσουν το χάπι»  για να καμθούν   οι λαϊκές αντιστάσεις και λειτουργούν ως «πλυντήριο» για τις εταιρείες εξόρυξης.
Πατούν σε ένα υπαρκτό πρόβλημα ,τη δυσχερή οικονομική θέση , στην οποία βρίσκονται πολλές οικογένειες συμπολιτών μας , θύματα αυτής της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση. Είναι η ίδια πολιτική που απ’ τη μια φέρνει φτώχεια και ανεργία και απ’ την άλλη στηρίζει τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων .
Καταδικάζουμε τη στάση των Δημοτικών Αρχών και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων , στα σχολεία των οποίων  έφτασαν τα σχολικά είδη, να τα επιστρέψουν στους αποστολείς τους.
Η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη.Εδώ δεν είναι αποικία των εταιρειών εξόρυξης για να μοιραστούν « χάντρες» και «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς.
Με τους αγώνες μας θα ματαιώσουμε τα σχέδιά τους , θα ανατρέψουμε την πολιτική τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου