Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ο καλλιτέχνης που κάρφωσε τους όρχεις του στην Κόκκινη πλατεία !


O Ρώσσος ( από το Ρωσσία, με δυο “σ”, όπως το Russia  έχει δύο “s” ) καλλιτέχνης Πιότρ Παβλένσκι  θα αντιμετωπίσει τον Σεπτέμβριο την ρωσσική δικαιοσύνη και πιθανόν να  υποστεί  ποινή φυλάκισης  τριών ετών. Τι έκανε ο Παβλένσκι;
Τίποτε το ιδιαίτερο… Απλώς τυλίχτηκε σε μια φάση  με σύρμα, έκοψε  ένα κομμάτι από το αυτί του (δίκην Βαν Γκογκ), έραψε το στόμα του, εν τέλει δε  κάρφωσε  τους όρχεις του (!!!) στην Κόκκινη Πλατεία. Και  τώρα αντιμετωπίζει  κατηγορίες περί  βανδαλισμού ιστορικής γέφυρας στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, όπου  έκαψε λάστιχα για να μιμηθεί τις σκηνές στους δρόμους του Κιέβου όταν εκδιώχθηκε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ως γνωστόν ο Γιανουκόβιτς εξώσθηκε πραξικοπηματικά από την Ουκρανία και διασώθηκε χάρις στην παρέμβαση του Προέδρου Πούτιν. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ο καλλιτέχνης μας δεν φαίνεται να είναι και τόσο ριζο-σπάστης και αντιρρησίας, αλλά μόνο  πρωτότυπος. Επί πλέον δε  φαίνεται  ότι   είναι και μεγάλος «ψήστης» ή «ριξιματίας», αφού κατάφερε να πάρει με το μέρος του τον ανακριτή Πάβελ Γιάσμαν, εντεταλμένο να διαπιστώσει το αξιόποινο των πράξεών του !.

Λένε οι Moscow Times :  Μετά από αρκετούς μήνες ανακρίσεων, ο Γιάσμαν αποφάσισε να παραιτηθεί από την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας (το αντίστοιχο του αμερικανικού FBI) και να ενταχθεί στην ομάδα υποστηρικτών του καλλιτέχνη, ο οποίος είναι γνωστός για τις σοκαριστικές του περφόρμανς…..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου