Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Στη Νέα Υόρκη ο κλιματισμός των δρόμων απαγορεύεται…



Παρά την κρίση πολλά ελληνικά μαγαζιά λειτουργούν κλιματισμούς με ορθάνοικτες πόρτες – ενώ τα χειμώνα άλλα μαγαζιά ξοδεύουν ενέργεια για τη θέρμανση του ανοιχτού χώρου με υγραέριο…
Στην Νέα Υόρκη πάντως,  πριν μερικά χρόνια, ίσχυε αλλά δεν αποκλείεται να ισχύει και σήμερα, παρά την καταβύθιση της τιμής του πετρελαίου, κάποιος περιορισμός  :
Η επιχείρηση Παράγωγης Ηλεκτρισμού της Νέας Υόρκης Con Edison ενημέρωνε  τους  καταστηματάρχες ότι όταν διατηρούν τις πόρτες τους ανοικτές, με το κλιματιστικό σε λειτουργία, εκτός από τη σπατάλη των χρημάτων τους  θα αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις του Δήμου…
Εν όψει, έργο της Νατάσας Τέκνου



Το Δημοτικό Συμβούλιο πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία  νομοθεσία το ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στις επιχειρήσεις που διαχέουν κλιματιζόμενο αέρα στο δρόμο μέσω ανοικτών θυρών του  καταστήματος τους. Για την πρώτη παράβαση, θα δίνεται προειδοποίηση, αλλά για τη  δεύτερη φορά θα επιβάλλεται  πρόστιμο  200 δολ. Και την τρίτη  400.

Η Con Edison,  δημιούργησε  ένα φυλλάδιο [pdf] για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους πόσο οι επιχειρήσεις δαπανούν όταν τηρούν την πόρτα τους μισάνοιχτη.

Σύμφωνα με το φυλλάδιο,  επιχειρήσεις με εμβαδό 10.000 τετραγωνικών ποδών  που αφήνουν την πόρτα τους  ανοιχτή οκτώ ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, από τον Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, με την λειτουργία air-condition, δαπανούν   4.200 ώρες κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας παραπάνω  και ξοδεύουν  άσκοπα  1,000 δολλάρια.

Η Joe Petta, εκπρόσωπος της Con Edison, είπε το φυλλάδιο θα διανεμηθεί στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε όλη την πόλη κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

"Οι Επενδύσεις σε έργα υποδομής επιβαρύνουν όλους τους πελάτες", είπε. "Οι άνθρωποι που πληρώνουν για τις υποδομές αυτές δεν είναι μόνο αυτοί που  σπαταλούν ενέργεια, αλλά και όσοι προσέχουν."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου