Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

24μήνες ποινή φυλάκισης και 99.000 ευρώ γιατί πέταξε κουτάβια σε λίμνη


Ο δράστης δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά ούτε και ο δικηγόρος του όπως επισημαίνει το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός Αλεξανδρούπολης» και έτσι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην με 24 μήνες ποινή φυλάκισης (με αναστολή) και χρηματική ποινή 9.000 ευρώ, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού, που χειρίστηκε την υπόθεση, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ (δηλαδή 30.000 ευρώ για κάθε κουτάβι).
Παρόντες στη δίκη ήταν όμως οι φιλόζωοι που συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Η επικύρωση του διοικητικού προστίμου αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνει από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της αρμόδιας Περιφέρειας και στη συνέχεια να δημοσιευτεί και στον ιστότοπο της Διαύγειας.
Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):
- κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.
- χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.
Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.
Εν τω μεταξύ στην Κύπρο,συνελήφθη 24χρονος, που , φέρεται να κακοποίησε σκύλο στο χώρο της λαϊκής αγοράς το “ΟΧΙ” στη Λευκωσία.
Εν όψει φωτο Ειρήνης Προμπονά 

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, την 1η Ιουλίου καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από γυναίκα που βρισκόταν στη λαϊκή αγορά του “ΟΧΙ” στη Λευκωσία, ότι είδε άνδρα να κρατά ένα σκύλο και να τον κτυπά με δύναμη πάνω σε ένα μεταλλικό κοντέινερ, στο χώρο στάθμευσης του Δήμου Λευκωσίας, όπου πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά.
Πρόσθεσε ότι μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο χώρο χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν το άτομο στο οποίο αναφερόταν η καταγγελία, αφού είχε φύγει από τη σκηνή.

Είπε ότι από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 24χρονο, ο οποίος κλήθηκε επανειλημμένα στην Αστυνομία. Ανέφερε πως ο 24χρονος δεν μετέβη στην Αστυνομία και αναζητήθηκε χωρίς να εντοπιστεί, κατόπιν τούτων εξεδόθη σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη χθες Πέμπτη και τέθηκε υπό κράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου