Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Σώσε τον Ακάμα: Υπόγραψε για κήρυξη της περιοχής NATURA 2000 του Ακάμα σε Εθνικό Πάρκο


Η Κυπριακή περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι του Ακάμα» διεξάγει συλλογή υπογραφών PETITION μέσω διαδικτύου με αίτημα την κήρυξη της προστατευόμενης περιοχής Ακάμα σε Εθνικό Πάρκο. Η Κύπρος για να ευημερήσει χρειάζεται την πίεση των πολιτών της προς τις  κυβερνήσεις. Η Κύπρος και ο Ακάμας σε χρειάζεται!
Για να υπογράψεις πάτησε εδώ 

AΚΑΜΑΣ : Beach party και σκουπίδια σε παραλία ωοτοκίας

Ο κλοιός γύρω από τον Ακάμα στενεύει. Πολύ σύντομα θα παρθούν καίριες αποφάσεις για το μέλλον της περιοχής.
Μπορούμε να σώσουμε τον Ακάμα, αυτό το ανεκτίμητο διαμάντι της Κύπρου; Ναι, φτάνει να πετύχουμε την κήρυξη του πρώτα σε Εθνικό Πάρκο.

Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η καταστροφή του από την καιροφυλαχτούσα ΑΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ για χάρη  μεγαλοϊδιοκτητών.
Μόνο έτσι θα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ προοπτικές για ένα αειφόρο τρόπο  ουσιαστικής ANAΠΤΥΞΗΣ  μέσα στα χωριά του Ακάμα προς όφελος των κατοίκων τους!
Ψήφισε και ‘συ για να σώσεις τον Ακάμα!

Το ψήφισμα: Κήρυξη της περιοχής NATURA 2000 του Ακάμα σε Εθνικό Πάρκο Ακάμα
Καλούμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή, όπως προχωρήσουν άμεσα στην κήρυξη της προστατευόμενης περιοχής NATURA 2000 της χερσονήσου του Ακάμα σε Εθνικό Πάρκο Ακάμα για αποτελεσματική προστασία του από τις όποιες πιέσεις για οικοδομική και άλλη δραστηριότητα ή λεγόμενη ανάπτυξη ασυμβίβαστη με τις αρχές της προστασίας της φύσης εντός των περιοχών προστασίας και να κωφεύσουν σε πιέσεις που εξασκούνται από μεμονωμένους επιχειρηματίες με σκοπό να αλλοιωθεί το δημοσιευμένο Διαχειριστικό Σχέδιο NATURA 2000 Ακάμα. Επίσης καλούμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να στηρίξει με έργα και όχι με λόγια την βιώσιμη ανάπτυξη των χωριών του Ακάμα.


Περιβαλλοντική Οργάνωση «Φίλοι του Ακάμα»
Οι Φίλοι του Ακάμα ιδρύθηκαν το 1986. Προτεραιότητα το θέμα του Ακάμα και οι δράσεις για την ουσιαστική προστασία και βιώσιμη ανάπτυξή της περιοχής και των κοινοτήτων. Άλλοι τομείς δραστηριότητας, η βιώσιμη ανάπτυξη και η χρηστή διοίκηση σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Οι θέσεις και προτάσεις που διαμόρφωσαν οι Φίλοι του Ακάμα, αφορούν πλείστα θέματα ευρύτερου προβληματισμού: αναζήτηση άλλων προσεγγίσεων με στόχο την αειφορία της ανάπτυξης και με αποδέκτες τις τοπικές κοινωνίες περιοχών προστασίας, αντίθεση στην υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, προώθηση ήπιων μορφών τουρισμού με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, προστασία των αρχαιολογικών χώρων, προστασία της παραλίας, εγκαθίδρυση εθνικών πάρκων και περιοχών προστασίας της φύσης στην Κύπρο.


Φίλοι Του Ακάμα
Email επικοινωνίας: friendsofakamas@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου