Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πάντοτε υπήρχαν λόγοι αναστολής της κατεδάφισης αυθαιρέτων !Μήπως η  ΤΙΝΑ πλειοδότησε στην προστασία του περιβάλλοντος; Δεν εννοούμε εδώ το αρκτικόλεξο There Is No Alternative του θραμβεύοντος νεοφιλελευθερισμού, αλλά την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος επί ΓΑΠ….
Επί του ερωτήματος λοιπόν, μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Διαβάστε πάντως την είδηση :

«Την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στην Ανατολική Αττική μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.
Με επιστολή – παρέμβασή του στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος αλλά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα κατεδάφισης αυθαιρέτων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ζητά την αναστολή των προγραμματισμένων σχεδόν σε όλους τους δήμους της περιοχής κατεδαφίσεων αυθαιρέτων μέχρι την κατάρτιση των δασικών χαρτών, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις δασικές και μη περιοχές και αναλόγως πλέον η πολιτεία θα είναι σε θέση να αποφασίσει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.
Προς επίρρωση αυτού του αιτήματος, ο κ. Φιλίππου έκανε ειδική αναφορά στη διάταξη της παρ. 15 του άρθρου 21 του Ν. 3208/2003 με τίτλο «Η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη των πρωτοκόλλων που εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 114 του Ν. 1892/1990 αναστέλλονται μέχρι την κατάρτιση και κύρωση των προβλεπόμενων από τη διάταξη του άρθρου 27 του Ν. 2664/1998 δασικών χαρτών», η οποία είχε ψηφιστεί για την αποτροπή των κατεδαφίσεων της Σαλαμίνας και στη συνέχεια καταργήθηκε με τον Ν. 3818/10 όταν υπουργός Περιβάλλοντος ήταν η Τίνα Μπιρμπίλη, προτείνοντας να επανέλθει σε ισχύ η εν λόγω διάταξη μέχρι την κατάρτιση των δασικών χαρτών και να ανασταλούν ως τότε οι δρομολογημένες κατεδαφίσεις»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου