Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΡΤΕΜΙΣ στις Βρυξέλλες...


Στην Κομισιόν θέτουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ.Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, το θέμα του αιολικού στα Κουλέντια του Δήμου Μονεμβασίας και της διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου, ζητώντας άμεση αναστολή εργασιών (συνημμένο).



Αυτό, λίγες μέρες μετά από ανάλογη ερώτηση προς την Κομισιόν του ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χουντή. 



Ενημερώνουμε για το ότι ήδη μέλη του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" και της Συντονιστικής κατά του Ενεργειακού Σχεδιασμού στον Δήμο Μονεμβασίας βρίσκονται στις Βρυξέλλες, μετά από πρόσκληση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, προκειμένου να παρουσιάσουν το θέμα σε ειδική εκδήλωση, αλλά και ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 


Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές του Δήμου Μονεμβασίας και του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" εναντίον της εγκατάστασης δικτύου πυλώνων ΥΤ μήκους 28 χιλιομέτρων στον Δήμο Μονεμβασίας, στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου. 


 
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την άμεση αναστολή των εργασιών για ανεμογεννήτριες και ηλεκτρική διασύνδεση στη Μονεμβασιά και τη Λακωνία 

Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ και τη στρατηγική της ΕΕ για τον σχεδιασμό ηλεκτρικής διασύνδεσης Πελοποννήσου – Κρήτης που θα μετατρέψει το δήμο Μονεμβασιάς και το νομό Λακωνίας σε ένα τεράστιο αιολικό πάρκο η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση των ευρωβουλευτών της Κώστα Παπαδάκη και Σωτήρη Ζαριανόπουλου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε τα εξής:  

“Η άναρχη διασπορά ανεμογεννητριών, που προωθείται και από την ηλεκτρική διασύνδεση με την Κρήτη με κατασκευή εναέριου δικτύου πυλώνων υψηλής τάσης  μετατρέπει με ταχείς ρυθμούς το Δήμο Μονεμβάσιας, συνολικά το νομό Λακωνίας σε απέραντο αιολικό πάρκο, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προκατόχων της και της στρατηγικής της ΕΕ για την απελευθέρωση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Ενέργειας, την προώθηση των λεγόμενων ΑΠΕ, για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου. Τα παραπάνω έργα που εκτελούνται σε κατοικημένες περιοχές, ιδιαίτερου φυσικού κάλους και ιστορικής αξίας έχουν καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, την υγεία και τις ζωές των κατοίκων της περιοχής.

Για το νομό έχουν αδειοδοτηθεί 1052 MW ΑΠΕ, από τα οποία 680 MW αφορούν αιολικά πάρκα και 349 MW, φωτοβολταϊκά. Μόνο για τα 9 από τα 35 αιολικά πάρκα, οι μονοπωλιακοί όμιλοι πήραν επιδοτήσεις που φτάνουν τα 69.686.078 €, ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες χρεώσεις. 

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στα αιτήματα για:

Άμεση αναστολή εργασιών των πάρκων αυτών, επανεξέταση του συνόλου των αδειοδοτήσεων και εκπόνηση συνολικής περιβαλλοντικής μελέτης επιπτώσεων;

Κατάργηση των τελών ΑΠΕ, άμεση μείωση των τιμολογίων οικιακού και αγροτικού ρεύματος κατά 50%;

Άμεση υπογειοποίηση του δικτύου σύνδεσης των αιολικών πάρκων με τους υποσταθμούς της ΔΕΗ.”



 

3/10/2018                                                              Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου