Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ : «ΜΠΑΪΡΑΚΙΑ… … παντιέρες φλάμπουρα…»

 

Τα μπαϊράκια, προεπαναστατικά πολεμικά σήματα αναγνώρισης, που συσπείρωσαν στη βάση τους ανθρώπινες επιδιώξεις για ελευθερία, έμειναν σαν ανοιχτό βιβλίο να μας διδάσκουν ιστορία. Το ορατό κάλεσμα που ανέμιζε σε βουνοκορφές και θάλασσες, μπορεί να δώσει ακόμη και σήμερα αφορμή στους καλλιτέχνες για δημιουργία. Ιδίως σ’ αυτή την εποχή που οφείλουμε να αναλογιστούμε την Ιστορία και να σηκώσουμε ο καθένας το μπαϊράκι μιας προσωπικής ελευθερίας, τώρα που οι προσωπικές ελευθερίες περνούν κρίση.

 

Έχοντας υπ’ όψιν τις δυσκολίες λόγω πανδημίας και την εμπειρία από τις περσινές διαδικτυακές πλατφόρμες, καθώς και το πνεύμα της ομαδικότητας που διατρέχει τις δράσεις του Ορίζοντα Γεγονότων, το τελικό έργο παρουσίασης θα είναι άυλο (ψηφιακό) όσο και υλικό. Σκοπός μας, να φτιάξουμε ένα «μεγάλο ψηφιδωτό» με ατομικές και ομαδικές performances. (Με καταγραφή του φυσικού έργου από τον καθένα στον τόπο δημιουργίας του. Με ένα τελικό βίντεο από όλα τα έργα μαζί, σε ένα πλαίσιο land art).

Σας καλούμε σ’ αυτή τη δράση, με minimum ατομική συμμετοχή, τη δημιουργία μπαϊρακιού ανάλογα με τη σημειολογία που θέλει να προβάλει ο καθένας μας, με αφορμή κάποιο προεπαναστατικό μπαϊράκι.

Πρώτη δυνατότητα παρουσίασης το Platforms Project (Μάρτιος και Μάιος 2021). Στη συνέχεια τα φυσικά έργα ανάλογα με τις εξελίξεις  θα συμμετέχουν σε κατά τόπους δράσεις που θα οργανώνονται ανάλογα.

 

Ας είμαστε προσεκτικοί στη δημιουργία των έργων, για να είναι λειτουργικά, υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί στα υλικά. Προτείνουμε να χρησιμοποιηθούν εύκαμπτα ελαφρά υλικά (λεπτά υφάσματα, νάυλον ή ότι άλλο είναι ικανό να ανεμίζει στον αέρα. Ας αποφύγουμε μουσαμά ή χαρτί αν  σχίζεται εύκολα).

Οι διαστάσεις που προτείνονται είναι η μια πλευρά maximum 120 εκ  και η άλλη maximum 200 εκ. (η αναλογία των δύο πλευρών ελεύθερη).

Επίσης να υπάρχει και προσδιορισμός κατεύθυνσης, οριζόντια ή κάθετη με δύο γωνίες επιλογής με κορδόνια για να μπορούν να δεθούν.

 

Δηλώσεις συμμετοχής: στο  katehaki54@yahoo.gr

Καταληκτική ημ/νια δήλωσης συμμετοχής:30/12/20

 

Παράδοση έργου:  Έως 29/1/2021. Η Φωτογραφία του έργου και η ψηφιακή αποτύπωση στον τόπο του (αν γίνει) τα αποστέλλουμε στο katehaki54@yahoo.gr 

Το φυσικό έργο, στην ταχ. διεύθυνση:  Ορίζοντας Γεγονότων Κεραμεικού 88  Αθήνα 10435



Για διευκρινίσεις, για απορίες και επειδή το όλο project θα είναι σε μια συνεχή εξέλιξη, καλύτερα να συμμετέχουμε στις συναντήσεις – συζητήσεις διαδικτυακά, κάθε Τρίτη στις 20:15 στο zoom με τα εξής στοιχεία:

ID: 814 076 4877 , password: OG202                                

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου