Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

"Τεχνοπαίγνιον" στον "Τεχνοχώρο"




Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η ομάδα Τεχνοπαίγνιον, παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και βίντεο με τίτλο «Όροι χρήσης», που εγκαινιάζεται την Τρίτη 25 Απριλίου στις 20:00 και θα διαρκέσει από τις 21 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 13 Μαΐου.
Η ομάδα «ΤΕΧΝΟΠΑΙΓΝΙΟΝ art group» δημιουργήθηκε το 2015. Αποτελείται από τους ζωγράφους Μαργαρίτα Βασιλάκου, Βασίλη Γέρο, Νίκο Κασκούρα, Ισμήνη Μπονάτσου, Γιάννη Στεφανάκι και Δημήτρη Φόρτσα καθώς και τον ποιητή Κώστα Λιννό.

Καλλιτέχνες με πολύ διαφορετικές αφετηρίες και προορισμούς, συμπορεύονται σε ένα εικαστικό ταξίδι με στάσεις σε όλο το φάσμα των καλών τεχνών. Με κριτική ματιά απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει, σχολιάζουν, υπαινικτικά μέσα από τα έργα τους, την αλλοίωση της δημόσιας σφαίρας και την εξασθένιση του ιδιωτικού βίου, ενώ αναζητούν ένα νέο «εγχειρίδιο» που θα τους προσφέρει τους «όρους χρήσης» της  σύγχρονης ζωής. Σκοπός των καλλιτεχνών, είναι να ανακαλύψουν τη χρυσή τομή που θα τους εξασφαλίσει την επιβίωσή τους στις νέες συνθήκες, χωρίς να τους στερήσει την αυθεντικότητα και τη γνησιότητα του ανθρώπινου είδους αλλά και τη μοναδικότητα της αίσθησης του παρόντος του σύγχρονου υποκειμένου.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας: «Σύμφωνα με τον Στήβεν Χόκινγκ,  τον λάτρη της τεχνολογίας,  η ανθρωπότητα έχει μπει στην  πιο επικίνδυνη φάση της ανθρώπινης ιστορίας της. Η σημερινή πραγματικότητα φαίνεται πως έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τον μεγάλο αδελφό του Τζώρτζ  Όργουελ. Πλέον δεν ελέγχουμε τις τύχες μας.  Απρόσωπες μηχανές, αφού παρεισφρήσουν στα προσωπικά μας δεδομένα,  μας κατευθύνουν,  κι εμείς απλώς καλούμαστε  να υπογράψουμε τους όρους χρήσης του μέλλοντός μας. Απόδειξη, το πλαστικό χρήμα και οι κάθε είδους συναλλαγές  με αυτόματα ηλεκτρονικά συστήματα. Όλα αυτά για το «καλό» μας. Πόσοι ωστόσο δεν έχασαν τα σπίτια τους από τα ψιλά γράμματα  των δάνειο-συμβολαίων, που οι  Τράπεζες καλούν τους πελάτες τους να υπογράψουν;», ενώ προσθέτουν ότι «Όροι χρήσης, είναι ο τίτλος της έκθεσης της ομάδας Τεχνοπαίγνιον μετά από πολλές συναντήσεις, συζητήσεις και αντεγκλήσεις. Θα μας πείτε, τα λόγια της εισαγωγής είναι ικανά, είναι αρκετά να στήσουν μια έκθεση με ένα τέτοιο βαρύγδουπο θέμα; Μπορούν να γίνουν εικόνες με πλαστικές λύσεις ικανές να επικοινωνήσουν με το κοινό;
Η απάντησή μας είναι  καταφατική, αφού μέλη της κοινωνίας είμαστε,  μιας κοινωνίας με προβλήματα ίδια με τα δικά μας, αφού οι εικαστικές μας  δουλειές, χρόνια τώρα, (είτε είναι έργα σε μουσαμά, είτε είναι γλυπτά, είτε σχέδια ή κατασκευές)  είναι τέτοιες, που κάθε άλλο παρά αμέτοχες με τα κοινωνικά προβλήματα μένουν. Δεν χαϊδεύουν αυτιά, αλλά προσπαθούν με λιτά μέσα να μείνουν στο ουσιώδες, να προσεγγίσουν την αλήθεια. Ο καθείς με τα όπλα του».


Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι art22 και globalview.
Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά, χορηγία του Κτήματος Παλυβού.


Εγκαίνια: Τρίτη 25 Απριλίου 20:00-22:30
Διάρκεια Έκθεσης: 21 Απριλίου - 13 Μαΐου 2017
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

Αίθουσα τέχνης ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου