Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

41 γκαλερύ δίνουν παρών



Από την Πέμπτη 6 έως και την Κυριακή 9 Απριλίου, συνολικά 41 γκαλερί στην Αθήνα δίνουν ένα δυναμικό "παρών" με την ευκαιρία των εγκαινίων της documenta14, που φέτος πραγματοποιείται στην Αθήνα, παράλληλα με τη μόνιμη διοργάνωσή της  στο Κάσελ της Γερμανίας.

Σας περιμένουμε στην αίθουσές μας της οδού Λεμπέση, Τεχνοχώρος και  My art box, να σας ξεναγήσουμε στις τρέχουσες εκθέσεις μας.
Στο  My art box φιλοξενούμε την Στέγη Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας – ACT για μία παρουσίαση επιλεγμένων εικαστικών κοσμημάτων καθηγητών, αποφοίτων και σπουδαστών της σχολής,  παράλληλα με  την τρέχουσα έκθεση μικροχαρακτικών της Εθνικής Ένωσης
ex-libris Ιταλίας.
Στον Τεχνοχώρο συνεχίζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δήμου Κηπουρού.
Σε αυτό το πλούσιο εικαστικά τετραήμερο οι 41 αίθουσες τέχνης  διευρύνουν το ωράριό τους και παραμένουν ανοιχτές ακόμη και την Κυριακή, τόσο για  να τιμήσουν την άφιξη της documenta14, όσο και για να προσφέρουν στους φιλότεχνους την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα 150 και πλέον καλλιτεχνών που εκθέτουν στις συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης.
Στους δύο χώρους μας μπορείτε να βρείτε τον χάρτη που έχει σχεδιαστεί για το  Gallery Walk ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις γκαλερί που συμμετέχουν στον εικαστικό περίπατο.


Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και ο καινούργιος χώρος "My art box, by Technohoros", σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση κοσμήματος για το 2017, από τις 6 έως και τις 9 Απριλίου. Η Στέγη Αργυροχρυσοχοΐας  Στεμνίτσας θα μας μυήσει στα μυστικά του σύγχρονου χειροποίητου κοσμήματος και θα μας ταξιδέψει στις παραδοσιακές τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας. Η έκθεση γίνεται κατά τη διάρκεια του Gallery Walk που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Documenta 14. Καθ' όλη την διάρκεια της θα παρευρίσκονται πολλοί από τους εικαστικούς, δημιουργούς κοσμημάτων.
Γνωστή για το έργο της και τις προσφορές της στην αργυροχρυσοχοΐα και τη μεταλλουργία, η Στεμνίτσα λειτουργεί ως κέντρο δημιουργίας για πολλούς και ονομαστούς τεχνίτες, οι οποίοι ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα διατηρώντας την πολυετή παράδοση, από τα Μεταβυζαντινά χρόνια μέχρι και σήμερα.
Στην έκθεση, παρουσιάζονται χειροποίητα κομψοτεχνήματα, με πρωτότυπη ματιά, χωρίς όμως να χάνεται η διαχρονικότητα του καλού κοσμήματος, δείχνοντας έτσι ότι η Σχολή Στεμνίτσας  έχει να προσφέρει πολύ ταλέντο, γνώση αλλά και φρέσκιες ιδέες στο σύγχρονο ελληνικό κοινό.

Η "ACT- Στέγη Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας" είναι μία ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. (Κοινωνική συνεταιριστική Επιχείρηση), που δημιουργήθηκε το 2013, από καθηγητές και απόφοιτους  της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας, που λειτουργεί από το 1976,  με βασικό σκοπό την υποστήριξη της Σχολής  και την προώθηση της τέχνης της Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα, που είναι πλέον  ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Αργυροχρυσοχοΐας στην Ελλάδα.
Η Στέγη επιχειρεί να επιτελέσει επικουρικό εκπαιδευτικό έργο, να προωθήσει και να διοχετεύσει στην αγορά το έργο μαθητών και αποφοίτων, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να  υποστηρίξει οικονομικά και όχι μόνο τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της Σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου