Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

"Ελληνική Παλαιογραφία και Βυζαντινή Επιγραφική", στην Πάτμο 3-8/7/2017



Θερινό Σχολείο: "Ελληνική Παλαιογραφία και Βυζαντινή Επιγραφική", στην Πάτμο 3-8/7/2017

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου 2017 στην Πάτμο το 2ο Θερινό Σχολείο στην Ελληνική Παλαιογραφία και Βυζαντινή Επιγραφική με την ευγενική συνεργασία της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.
Το εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων στην Ελληνική Παλαιογραφία και Βυζαντινή Επιγραφική θα εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γνώσεις για να είναι σε θέση να προσεγγίζουν χειρόγραφα και επιγραφές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν ευκαιρία να συνδυάσουν τη θεωρία με την πρακτική άσκηση σε χειρόγραφα και επιγραφές της σπάνιας συλλογής της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε διδάκτορες, μεταπτυχιακούς φοιτητές, πτυχιούχους και φοιτητές στο τελευταίο έτος σπουδών στον χώρο της Φιλολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας, Βυζαντινών και Μεσαιωνικών σπουδών.
Στο πλαίσιο αυτό, θα επιθυμούσαμε να ενημερώσετε για τη διεξαγωγή του θερινού σχολείου όσους κρίνετε ότι θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου