Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Τώρα βανδαλίζουν και παιδικές χαρές


Στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει μια εκπληκτική συνενοχή με την κουλτούρα του α-σχημου, ά-μορφου, α-νόητου, από-προσανατολιστικού. Η χώρα έχει υπαρξιακά ζητήματα, όμως από πάνω έχει και τους κρετίνους που την ασχημαίνουν διαρκώς : Αν διέθετε μια στοιχειώδη ποιότητα, ο λαός της, οι διανοούμενοί της, οι πολιτικοί της, οι εικαστικοί καλλιτέχνες, θα έστηναν καραούλι και θα υπέβαλαν τουλάχιστον κάποιους από τους ιδιαζόντως ειδεχθείς  βανδαλιστές στο νόμο του Λυντς.  Αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει, όλοι βρίσκουν δικαιολογίες για να «στρίψουν δια της μομφής» - κατά πως λέμε «στρίβειν δια του αρραβώνος»….ΓΣχ.

ΕΙΔΗΣΗ από το Notioanatolika.gr
“ Εκτενέστατες ζημιές από βανδαλισμούς έχουν υποστεί τους τελευταίους μήνες παιδικές χαρές και κοινόχρηστοι χώροι στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.
Ειδικότερα, οι παιδικές χαρές στο πάρκο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στη Δ.Ε. Βούλας και στο Δίλοφο της Δ.Ε. Βάρης έχουν υποστεί ζημιές σε τέτοιο βαθμό που η προσωρινή σφράγισή τους από τις υπηρεσίες του Δήμου ήταν επιτακτική μέχρι να επισκευαστούν.
Στην παιδική χαρά του Διλόφου, τα όργανα αντικαταστάθηκαν και ο χώρος έχει τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, ενώ στην παιδική χαρά της Δ.Ε. Βούλας το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό αφού το «πολυόργανο» που βρίσκεται εκεί έχει σχεδόν καταστραφεί και η επισκευή του απαιτεί ανταλλακτικά από τη Γερμανία.

Ως προσωρινή λύση, αποφασίστηκε η περίφραξη και ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου οργάνου προκειμένου να αποδοθεί σε χρήση η υπόλοιπη παιδική χαρά.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος παρακαλεί τους πολίτες «να μην παραβιάζουν την περίφραξη και να μην κάνουν χρήση του οργάνου καθώς οι ζημιές που έχει υποστεί εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για τραυματισμό».
Αναφερόμενος στο φαινόμενο των βανδαλισμών υποστηρίζει ότι αυτό «έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις δεδομένου ότι η αποκατάσταση των ζημιών επιβαρύνει το ταμείο του δήμου με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων υποδομών αντί για την επισκευή ζημιών από βανδαλισμούς».
Και η ίδια ανακοίνωση του Δήμου 3Β καταλήγει: «Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε και να γίνουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου