Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Πήλιο, Αγ. Λαυρέντιος, Θέατρο Αλώνι, δίσκος του Θύμιου Ατζακά




To Θέατρο Αλώνι σε συνεργασία με το μουσικό χωριό Αγίου Λαυρεντίου παρουσιάζουν για μια βραδυά την μουσική συναυλία παρουσίαση του δίσκου του Θύμιου Ατζακά με τίτλο“Udopia».

Το cd Udopia διακρίθηκε πρόσφατα για το German Record Critics' Award (Preis der deutschen Schallplattenkritik), στην κατηγορία "Grenzgänge" (Crossover). Ο δίσκος είναι παραγωγή της γερμανικής carpe diem σε σύμπραξη με το Μουσικό Χωριό. Την επιτροπή απαρτίζουν 156 έγκριτοι μουσικοκριτικοί, συγγραφείς, μουσικολόγοι και παραγωγοί από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία ενώ η διάκριση αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη όσον αφορά στη δισκογραφία.


Όλη η μουσική της Udopia είναι πρωτότυπη, με εξαίρεση δύο εμβόλιμες επεξεργασίες/διασκευές, επάνω σε μουσική του Eric Satie και του Ρωμιού (Ερωτηματικό Οικολογείν : Τι σημαίνει αυτή η ταυτότητα;) συνθέτη και λυράρη, Νικολάκη. Και οι δυο έζησαν την ίδια σχεδόν εποχή, συχνά κόντρα στα κυρίαρχα μουσικοποιητικά πλαίσια του περιβάλλοντός τους, παράγοντας μια μουσική αξιομνημόνευτης κομψότητας.


Ο μουσικός Τόπος της Udopia, σαν τον κέδρο της ερήμου, είναι αυστηρός και άνυδρος, καθώς χυμοί και αρώματα δονούνται κάτω από το φλοιό του, βαθιά μέσα στο αιχμηρό του ξύλο. Οι μουσικές της φράσεις, σαν ανάγλυφες σε
παλλόμενη άμμο, διαγράφονται και σβήνουν για να αναγεννηθούν ξανά σε νέες μορφές.

Παίζουν οι μουσικοί:

James Wylie (σαξόφωνο, πολίτικη λύρα)
Νίκος Παραουλάκης (νέυ)
Ηλέκτρα Μηλιάδου (τσέλο, βιόλα ντα γκάμπα)
Δημήτρης Ζαχαράκης (μαρίμπα, κρουστά)
Θύμιος Ατζακάς (ούτι)
Αυγερινή Γάτση (φωνή)


Ενημερώνουμε ότι όσοι φίλοι του Αγίου Λαυρεντίου θέλουν να έρθουν για τη συναυλία στον Άγιο Γεώργιο με πεζοπορία (1 ώρα και 40 λεπτά σε υπέροχο μονοπάτι στο δάσος) θα πρέπει να το δηλώσουν από τώρα στο παρακάτω τηλέφωνο πληροφοριών ώστε να χρησιμοποιηθεί το λεωφορείο που θα τους επιστρέψει στον Άγιο Λαυρέντιο μετά το τέλος της συναυλίας (30 λεπτά).



Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων 6973339142

Θέατρο Αλώνι, Άγιος Γεώργιος Νηλείας Πήλιο
25 Αυγούστου ώρα 9.00 μ.μ
τιμή εισητηρίου 7 ευρώ

πληροφορίες www.theatroaloni.gr και www.music-village.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου