Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Κατά φαντασίαν ψεκασμοί...ΓΣΧ,. Εδώ και μερικά χρόνια αντικρούω μετά βδελυγμίας (για να μην πω ευτραπελίας) την θεωρία των ψεκαστικών που έχουν αναλάβει την χειραγώγηση των διεθνών μαζών μέσω χημικών μεθόδων, και δη μέσω της αναπνευστικής οδού...Να τι αναφέρει η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ για τα πρόσφατα πεταμένα λεφτά.... έ, συγγνώμη, την έρευνα που έγινε επί του ζητήματος....
Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις «ψεκάζουν» τους πληθυσμούς των χωρών τους με καυσαέρια αεροσκαφών με στόχο να τους ελέγχουν. 
Οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας επιμένουν ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να ελέγχουν τους λαούς, να κατευθύνουν καιρικά φαινόμενα, αλλά ακόμα και την παροχή των τροφίμων.
Όπως υποστηρίζουν, για να πετύχουν οι κυβερνώντες ανά τον κόσμο τους στόχους τους, ψεκάζουν χημικά μέσω των καυσαερίων αεροσκαφών για να ελέγχουν τους πληθυσμούς. 
Η Κριστίν Σίρερ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ίρβαϊν ανέθεσε σε 77 επιστήμονες να εξετάσουν τα στοιχεία που επικαλούνται οι οπαδοί της θεωρίας των αεροψεκασμών, γνωστή και ως Chemtrail.

Οι 49 εξέτασαν φωτογραφίες με ίχνη συμπύκνωσης, δηλαδή τα ορατά λευκά ίχνη υδρατμών που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα στον ουρανό, και 28 αξιολόγησαν χημικές αναλύσεις από τη σύνθεση της ατμόσφαιρας.
Στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας οι επιστήμονες γράφουν στο περιοδικό Environmental Research Letters ότι η αξιολόγηση φωτογραφιών και χημικών αναλύσεων απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν είναι ακόμα σίγουροι αν θα πρέπει να πιστέψουν ή όχι τη θεωρία των αεροψεκασμών.
Από τους 77 ειδικούς μόνο ένας εντόπισε μια ένδειξη που παραπέμπει σε αεροψεκασμούς.
Από τους επιστήμονες που εξέτασαν τα ίχνη συμπύκνωσης, το 37% καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα λευκά ίχνη υδρατμών των αεροσκαφών παραμένουν περισσότερη ώρα ορατά στην ατμόσφαιρα από ό,τι παλαιότερα διότι τα αεροσκάφη πετούν πλέον πολύ ψηλότερα και διαθέτουν ισχυρότερους κινητήρες, που εκπέμπουν περισσότερους υδρατμούς.
Το υπόλοιπο 47% των ειδικών δεν επιβεβαίωσαν καν την παρατήρηση των οπαδών της θεωρίας ότι τα ίχνη συμπύκνωσης παραμένουν περισσότερο στην ατμόσφαιρα, ενώ οι υπόλοιποι δεν πήραν καν θέση στο ερώτημα.
Οι χημικοί που εξέτασαν τις αναλύσεις για τη σύνθεση του αέρα δεν βρήκαν ενδείξεις για αεροψεκασμούς.
Μόλις ένας ειδικός κατέγραψε σε απομακρυσμένη περιοχή ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση βαρίου. Δεν υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι οι τιμές αυτές σχετίζονται με αεροψεκασμούς.
Το συμπέρασμα των 77 ειδικών είναι σαφές:
«Η παραμονή των ιχνών συμπύκνωσης οφείλεται στην νέα τεχνολογία αεροσκαφών. Παράλληλα η βιομηχανική ανάπτυξη έχει αυξήσει τις εκπομπές ρύπων σε ορισμένες περιοχές. Όσοι επομένως εστιάζουν στην θεωρία περί γενικευμένου σχεδίου αεροψεκασμού δεν ασχολούνται με μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα για τα οποία πρέπει επειγόντως να βρεθούν λύσεις».
ΠηγήSpiegel Online

1 σχόλιο:

  1. Η συνωμοσιολογία περί αεροψεκασμών είναι προφανώς μια κλασική περίπτωση άγνοιας και φόβου την ίδια στιγμή.

    Ο περισσότερος κόσμος, ειδικά στην Ελλάδα, δεν γνωρίζει οτι αυτό το φαινόμενο συμπύκνωσης των υδρατμών και αερίων στην ατμόσφαιρα, που οφείλεται σε σωματίδια από τα αέρια των αεροπλάνων, λαμβάνει χώρα από τότε που εμφανίστηκαν αεροπλάνα στους ουρανούς.

    Επίσης, σε παρόμοιες περιπτώσεις, ακόμα και το αίσθημα της κοινής λογικής μπορεί να καταστρατηγηθεί, όπως πχ, στη δεδομένη περίπτωση με τους "αεροψεκασμούς", πως είναι δυνατόν κάποιοι συνωμοτούντες να ψεκάζουν με χημικά όλους τους υπόλοιπους, χωρίς καμμια διάκριση? Μεσα σε όλους τους υπόλοιπους, δεν βρίσκονται και άτομα που θα ανήκαν στην ομάδα των συνωμοτούντων, τα οποία και θα έπρεπε να γνωρίζουν για τον επερχόμενο αεροψεκασμό, ώστε να προστατευθούν?

    Ας μην ψάχνουμε για "αεροψεκασμούς" στους ουρανούς. Μας "ψεκάζουν" μέσα στο ίδιο σας το σπίτι και αυτό γίνεται με την τηλεόραση κυρίως, αλλά και με την εκπαίδευση. Δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο. Η κατασκευή συναίνεσης σε καίρια θέματα και η διασπορά και καλλιέργεια φόβου και τρομοκρατίας είναι ο καλύτερος "ψεκασμός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή