Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ελεύθερο λογισμικό και κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία


Σάββατο 13/06 16.00 – 18.00, Πανεπιστημίου 42, 3oς όροφος, κοοπερατίβα Sociality.
Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ευκλείδης Μανσέ θα είναι μαζί μας για μία ευρεία συζήτηση με θέμα την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία την Παρασκευή 12/06 στις 19.00 στο κτίιριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134.
Το Facebook Event της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ:

Ο Euclides André Mance είναι Βραζιλιάνος φιλόσοφος, από τους βασικούς θεωρητικούς της αλληλέγγυας οικονομίας και της Φιλοσοφίας της Απελευθέρωσης στη Λατινική Αμερική. Εργάστηκε ως λαϊκός εκπαιδευτής από τη δεκαετία του ’90 και είναι συγγραφέας πολλών κειμένων και βιβλίων, όπως η «Η Επανάσταση των Δικτύων» όπου εξετάζει πως τα αλληλέγγυα και συνεργατικά δίκτυα μπορούν να συγκροτήσουν τους δεσμούς εκείνους που θα ανατροφοδοτήσουν την οικονομία, την πολιτική και τον πολιτισμό για να σχηματίσει την υλική βάση για νέες, μετα-καπιταλιστικές κοινωνίες.
Στο τελευταίο του βιβλίο, «Constellation Solidarius» (Δεκ / 2008), ο Mance ασχολείται με τις συστημικές ρωγμές του καπιταλισμού και περιγράφει πώς να τις εκμεταλλευόμαστε υπό την λογική της οικονομίας της αλληλεγγύης.
Από 1999 στηρίζει τη δημιουργία συνεργατικών δικτύων και είναι μέλος  του Λαϊκού Δικτύου Αλληλέγγυας Οικονομίας της Βραζιλίας  και του Solidarius Βραζιλίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου