Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ


Τον Ιούνιο του 2015 συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ο μεγαλύτερος οργανωμένος πολιτιστικός θεσμός της Ευρώπης και ο μακροβιότερος, με αξιοσημείωτο πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικοοικονομικό αποτέλεσμα.
Με αφορμή την επέτειο διοργανώνουμε στις 22 και 23 Ιουνίου τη Διημερίδα «30 Χρόνια Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης», με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της τέχνης και του πολιτισμού, συντονιστών και διευθυντών παλαιότερων Πολιτιστικών Πρωτευουσών.
Με την ευκαιρία της διημερίδας οργανώνεται παράλληλα στο  Ίδρυμα Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα) έκθεση αφιερωμένη στην Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985.
Με δεδομένο ότι πολλές ελληνικές πόλεις βρίσκονται στη διαδικασία διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, η διημερίδα αποτελεί μοναδική ευκαιρία  ανταλλαγής και διαλόγου με έμπειρους επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη.

Με θερμούς χαιρετισμούς,
Σπύρος Μερκούρης
Διευθυντής της διοργάνωσης «Αθήνα. Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985»,
τέως Πρόεδρος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών


Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας
και γίνεται με τη στήριξη
του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων,
του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη»,
του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»,
και του Ιδρύματος «Θεοχαράκη»

Χορηγός της έκθεσης: Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ

 Εν όψει, η  Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζει την ιδέα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης με τον συντονιστή Σπύρο Μερκούρη

               



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου