Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Δυστυχώς κλείσαμε…




Η περιπέτεια του περιοδικού μας ξεκίνησε περίπου πριν μια δεκαετία. Με τον τίτλο μας θέλαμε να δηλώσουμε ότι εμπνεόμαστε από ένα «ξένο» εγχείρημα ελευθεροτυπίας και διακονούμε μια σημαντική πράξη πολιτισμού, όπως η ελευθεροτυπία. Ως υπότιτλο –κι ας ήταν πλεονασμός– βάλαμε τις λέξεις ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ θέλοντας να καταστήσουμε σαφές ότι οι προθέσεις μας δεν περιορίζονται στον χώρο της λογοτεχνίας ή της τέχνης αλλά επιδιώκουν μια συνολικότερη προσέγγιση της πόλης, του πολίτη, της πολιτικής.
Βγάλαμε με δυσκολίες και κόπους πολλούς 40 τεύχη. Με αφιερώματα πολλά αλλά και με πολιτική επικαιρότητα. Βγήκαμε στα περίπτερα, γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους απ’ όλη την χώρα αλλά κι εκτός αυτής. Πέρα από φίλους, κάναμε κι εχθρούς. Είμαστε ωστόσο περήφανοι που δεν νερώσαμε ποτέ το κρασί μας. Ναι, ενίοτε κάναμε λάθη αλλά όχι παλιανθρωπιές.
Πριν από 1 περίπου χρόνο ανοίξαμε στο κέντρο της Αθήνας ένα μικρό βιβλιοπωλείο με σκοπό να γίνει χώρος συνάντησης αλλά και χώρος ζυμώσεων για όσους μοιραζόμαστε ευαισθησίες κι αγωνίες. Στα ράφια μας φιλοξενήσαμε μόνον τίτλους που θα βάζαμε στις βιβλιοθήκες μας. «Είχαμε μόνο ποιότητας πραμάτεια».
Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε. Δεν ήσαν αρκετές οι καλές μας προθέσεις και τα χτυπήματα στην πλάτη.
Ήρθε η στιγμή να σας αποχαιρετήσουμε. Κύριοι «δε μεγαλώσαμε το εμπορικό μας• […], σταθήκαμε έμποροι κακοί»!
Κλείνοντας αυτό τον δεκαετή κύκλο θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους κατά καιρούς συνεργάτες μας, όσους μας στήριξαν έμπρακτα –κι ονομαστικά, επιτρέψτε μας, να ευχαριστήσουμε τον Κωνσταντίνο Μπλάθρα, τον Κωνσταντίνο Βεργή και τον Άκη Ασπρογέρακα, που υπήρξαν μόνιμοι αρωγοί σε όλες μας τις προσπάθειες.
Κι επειδή η κατάντια της ιδιώτευσης δεν ήταν ποτέ επιλογή μας, θ’ αναζητήσουμε και θα βρούμε μαζί σας τρόπους συνέχειας της δραστηριότητάς μας.
Μέχρι τις 15 Ιουνίου σας περιμένουμε στον χώρο μας, όπου θα διαθέσουμε με σημαντικές εκπτώσεις τα τεύχη μας και τα βιβλία μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου