Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παράκτιας Αλιείας & Περιβάλλοντος

Τα προβλήματα και το μέλλον της παράκτιας αλιείας σε σχέση πάντα με την προστασία και την ανάδειξη του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι το θέμα του 1ο Πανελλήνιου Συνεδρίου  με θέμα "Παράκτια Αλιεία & Περιβάλλον" που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Μαραθώνα «Ποσειδωνία» και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα.
Το συνέδριο που  θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου, πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο MARATHON BEACH RESORT (λιμάνι Ν. Μάκρης). Έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των παράκτιων αλιέων, τη συζήτηση τους με τους αρμόδιους φορείς καθώς και την διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων – λύσεων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι Αλιευτικών Συλλόγων από όλη τη χώρα καθώς και εκπρόσωποι των κρατικών αρχών  και ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε θέματα ορθής διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων.


Κεντρικά ζητήματα  είναι το νομικό πλαίσιο διαχείρισης της αλιείας, το κρίσιμο ζήτημα της ανάκαμψης των αλιευτικών αποθεμάτων, οι προτάσεις επιστημόνων και αλιέων για την εκπόνηση ολοκληρωμένων διαχειριστικών σχεδίων, καθώς και η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα θαλάσσιας προστασίας.
Καλούμε όλους τους φίλους να παρευρεθούν σε αυτή την ενδιαφέρουσα διοργάνωση όπου θα συμμετέχουν ερευνητές και μέλη του Αρχιπελάγους. Τις ημέρες αυτές θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για παιδιά με προβολή εκπαιδευτικού animation που έχει σχεδιάσει η ομάδα Multimedia του Αρχιπελάγους.

©


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου