Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Περιοδικό ΑΙΤΙΟΝ, αναμένεται το αποτέλεσμα


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το Αίτιον είναι ένα σύγχρονο περιοδικό Λόγου (176 σελίδων) που περιλαμβάνει συνεντεύξεις και άρθρα πάνω στους τομείς των τεχνών, της επιστήμης και του πολιτισμού ενώ κάθε τεύχος κοσμείται με εικόνες από το έργο ενός μεγάλου Έλληνα εικαστικού.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού Αίτιον με αριθμό “2″ που κυκλοφορεί από την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 στα περίπτερα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνονται επιστημονικά και λογοτεχνικά κείμενα και άρθρα καθώς και οι συνεντεύξεις του εικαστικού Αλέκου Φασιανού, της ηθοποιού Όλιας Λαζαρίδου και συνέντευξη του πρόωρα χαμένου ποιητή μας Γιάννη Κοντού και είναι πλαισιωμένο από τους ξεχωριστούς πίνακες του Αλέκου Φασιανού.

Το τεύχος αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ως ένθετο το δεύτερο βιβλίο της σειράς “Βιβλιοθήκη Ιδεών» του Αίτιον. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ανθολογία, η οποία είναι αφιερωμένη στην γενιά των ποιητών που εμφανίστηκαν στο λογοτεχνικό γίγνεσθαι
τις τελευταίες δύο δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη.
Xωρίς να εξαντλεί το σύνολο των ποιητών αυτών, η συγκεκριμένη συγκεντρωτική  έκδοση,  δίνει μια ενδιαφέρουσα εικόνα των προσανατολισμών και των αναζητήσεων της νεώτερης ποίησής μας μέσα από την πένα 17 νέων ποιητών της συμπρωτεύουσας.
Το  “Αίτιον” είναι η φωνή ενός Ελληνικού κινήματος Ιδεών και ανήσυχων ανθρώπων. Είναι προϊόν συλλογικής συνεργασίας και φιλοδοξεί να γίνει φορέας ιδεών και μέσο συνάντησης των Ελλήνων δημιουργών, καλλιτεχνών και επιστημόνων, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξη και στη μεταλαμπάδευση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στα πνευματικά κέντρα του εξωτερικού.

 Περισσότερες πληροφορίες: http://www.aition-kinima.org/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου