Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Λόλα, λα-λα-λα-λα Λόλα….



Η Λόλα ήτο βαθύφωνος τραβεστί σύμφωνα με την υπόθεση ομώνυμου άσματος –  το oποίο και συνιστώ ανεπιφύλακτα….

Αλλά «Λόλα» ήταν και μια γάτα, σύντροφος μετανάστριας, που (σύμφωνα με μαρτυρίες)  διέσχισε την έρημο του Σουδάν, έφθασε στη Λιβύη και στη συνέχεια επιβιβάστηκε  σε πλοίο που μετέφερε πρόσφυγες στην Ιταλία. Εκεί  (νήσος  Λαμπεντούζα) τέθηκε σε καραντίνα με την υπόσχεση  των Αρχών ότι θα ξανασμίξει με την μετανάστρια κυρία της…
Σύμφωνα με την εφημερίδα Repubblica
, η μαυρόασπρη γάτα ονόματι Λόλα διασώθηκε με τη  μετανάστρια από βρετανική περίπολο, αφού κατάφερε να περάσει απαρατήρητη από τους συνοριακούς ελέγχους και  τους διακινητές  κρυμμένη μέσα σε μία ταξιδιωτική τσάντα.

Τηλεοπτικά πλάνα της  Repubblica έδειξαν  εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να προσπαθούν να καθησυχάσουν την ταραγμένη συνοδοιπόρο της Λόλα, τη Σάμα, όσον αφορά το μέλλον της γατός της…

Η δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι και ο γιατρός του νησιού Πιέτρο Μπαρτόλο μεσολάβησαν ώστε να σωθεί η Λόλα, η οποία διαφορετικά θα πεταγόταν στη θάλασσα- κατά πάσα πιθανότητα…. Πάντως η  περίπτωσή  της  ήταν μία ευχάριστη νότα στη ζοφερή μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο με χιλιάδες ανθρώπους - ανάμεσά τους και μικρά παιδιά - να χάνουν  τη ζωή τους στην προσπάθειά να περάσουν από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.

Η Λόλα παραδόθηκε σε ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ο οποίος θα την κρατήσει σε απομόνωση μέχρι να μπορέσει κάποιος κτηνίατρος να την εξετάσει και να την εμβολιάσει, ενώ η  Σουδανή Σάμα μεταφέρθηκε σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στην ενδοχώρα της Σικελίας.
ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου