Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

“Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου”, της ομάδας Lorem Ipsum





   Ο Πολυχώρος VAULΤ παρουσιάζει την κωμωδία Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου” από την ομάδα Lorem Ipsum που μετά από την sold out παράσταση “Γιοσίρου Γιαμαγκούσι” κάνει ένα μικρό  διάλειμμα από τις μαύρες κωμωδίες και επιστρέφει στο Vault με ένα άλλο οικείο και αγαπημένο θεατρικό είδος του αθηναϊκού κοινού, το μεσαιωνικό κωμικό μιούζικαλ! Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30, έως την Τρίτη 29 Μαίου. 



Η ΥΠΟΘΕΣΗ



   Εδιμβούργο, Σκωτία 1410 μ.Χ.



   Για αρκετές δεκαετίες επικρατούσε ειρήνη στο βασίλειο. Οι υπήκοοι του βασιλιά Κένεθ Ε' ζούσαν ήσυχοι και ευτυχισμένοι. Σε γενικές γραμμές αν δεν είχες κολλήσει πανώλη ή λέπρα, ή αν κάποιος δεν σε είχε κατηγορήσει για μαγεία δεν είχες σοβαρά προβλήματα στο κεφάλι σου. Ακόμα όμως και να είχες υπήρχε κάποιος που μπορούσε να σε απαλλάξει από αυτό το βάρος.




   Ο Αβελάρδος ήταν δήμιος στο επάγγελμα. Απολάβανε αυτή τη βάρβαρη και απάνθρωπη εργασία; Όχι. Αλλά ήξερε ότι αν δεν την έκανε αυτός κάποιος άλλος θα άρπαζε την ευκαιρία και σίγουρα δεν θα εκτελούσε τα καθήκοντά του με ίδιο σεβασμό και ευαισθησία. Ο βοηθός του από την άλλη, ο Γιουτζίν, έβλεπε τα πράγματα πιο ψυχρά. Για αυτόν τα κεφάλια ήταν ένσημα και αριθμοί κάτι που εκείνος ποτέ δεν είχε παραδεχτεί ανοιχτά κυρίως γιατί δεν γνώριζε τι είναι οι αριθμοί. Ο Ροβέρτος, υφαντουργός στο επάγγελμα χρωστούσε στο βασιλιά 142 σελίνια. Το ποσό ακούγεται μικρό αλλά στην εποχή μας θα αντιστοιχούσε με 137.000.000 σελίνια ένα ποσό που αν και ακούγεται πολύ μεγάλο στην πραγματικότητα είναι ασήμαντο γιατί τα σελίνια δεν έχουν καμία αξία σήμερα. Με όπλο του την πίστη για δικαιοσύνη και με μοναδικό σύμμαχο την σύντροφό του Μαρί ήταν αποφασισμένος να δώσει έναν τελευταίο αγώνα για να γλιτώσει το κεφάλι του από το σκουριασμένο τσεκούρι του δήμιου.



   Όμως ο Αβελάρδος -αν και ευαίσθητος- ποτέ δεν έδινε δεύτερη ευκαιρία στους πελάτες του. Σχεδόν ποτέ... Γιατί όταν φτάσει στην αυλή του μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον βασιλιά θα ανατρέψει πολλά από τα πιστεύω του και θα τον φέρει στα αντιμέτωπο με τα μεγαλύτερα διλήμματα της ζωής του.




Η ΟΜΑΔΑ



Lorem Ipsum ονομάζονται τα ακατάληπτα κείμενα, αυτά που δεν βγάζουν κανένα νόημα. Έτσι το 2011, όταν δηλαδή δημιουργήθηκε η ομάδα από μια παρέα φίλων που τους συνέδεε η αγάπη τους για το θέατρο και ειδικότερα για την κωμωδία,  η απόφαση για το όνομα της ήταν μια εύκολη απόφαση. Έξι χρόνια αργότερα έχει στο ενεργητικό της 3 παραστάσεις, την ‘Μπαλάντα ενός ευαίσθητου Δήμιου’ (2011 ‘Θέατρο του ήλιου’, 2013 ‘Αλκμήνη’), το ‘Κόμη Sutra’ (2012 ‘Αλκμήνη’) και τον ‘Τόρνο’ (2015-16 ‘Αλκμήνη’), όλες σε πρωτότυπο κείμενο. Φέτος παρουσιάσε στο VAULT για 2η χρονιά την παράσταση ‘Γιοσίρου Γιαμαγκούσι’ και ξεκινάει το Μάρτιο την “Μπαλάντα ενός ευαίσθητου Δήμιου”.



ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο  - Σκηνοθεσία: Γιάννης Κεντρωτάς

Επιμέλεια κουστουμιών-σκηνικών: Φανή Παλιούρα

Μουσική τραγουδιών: Κώστας Χαριτάτος

Φωτισμοί: Άκης Σαμόλης

Αφίσα: Γιάννης Κεντρωτάς

Σκίτσα αφίσας: Κωνσταντίνος Δέμης





Παίζουν: Μάνος Κανναβός, Φίλιππος Λούβαρης, Αντώνης Αντωνίου, Φανή Παλιούρα. Στο ρόλο του βασιλιά ο Πωλ Ζαχαριάδης





INFO !

“Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου” από την ομάδα Lorem Ipsum.

Από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου έως την Τρίτη 29 Μαίου.



ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα                   21:30

Τρίτη                        21:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)



Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10,00 ευρώ

Προπώληση VIVA: 8,00 ευρώ : http://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) / Ατέλειες: 5,00 ευρώ










Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου