Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Η Αλίκη Μπαρνστόουν στην Αθήνα







Η Εταιρεία Συγγραφέων προσκαλεί το αναγνωστικό κοινό σε μια ανάγνωση και συζήτηση με την Αμερικανίδα ποιήτρια Αλίκη Μπαρνστόουν (Aliki Barnstone) την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:00, στο Βιβλιοπωλείο της Εκδοτικής Αθηνών (Σόλωνος 47).



Τη συζήτηση στα αγγλικά, με συνοπτική διερμηνεία στα ελληνικά, θα διευθύνει η Λιάνα Σακελλίου.



Λίγα λόγια για την Αλίκη Μπαρνστόουν

Η Αλίκη Μπαρνστόουν είναι ποιήτρια, μεταφράστρια, κριτικός, επιμελήτρια εκδόσεων και καλλιτέχνις. Έχει εκδώσει οκτώ ποιητικές συλλογές – οι τελευταίες έχουν τους εξής τίτλους: Dwelling (εκδόσεις Sheep Meadow, 2016), Bright Body (εκδόσεις White Pine, 2011) και Dear God Dear, Dr. Heartbreak: New and Selected Poems (εκδόσεις Sheep Meadow, 2009). Μετέφρασε Κ. Π. Καβάφη (The Collected Poems of C.P. Cavafy: A New Translation, εκδόσεις W. W. Norton, 2006). Το πρώτο ποιητικό βιβλίο της (The Real Tin Flower, εκδόσεις Crowell-Collier, 1968), εκδόθηκε όταν ήταν 12 ετών, με πρόλογο από την ποιήτρια Αν Σέξτον. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και επαίνους, και από το 2016 κατέκτησε τον τιμητικό τίτλο της δαφνοστεφούς ποιήτριας της Πολιτείας του Μιζούρι. Είναι καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι.



Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ και τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.



Βιβλιοπωλείο της Εκδοτικής Αθηνών

Σόλωνος 47

Τηλ.: 210-3608911-13


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου