Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Εγκληματική παγίδα άγριων ζώων - και όχι μόνο...




 η δεξαμενή λυμάτων ελαιοτριβείου στον Άγιο Γεώργιο Ιστιαίας



Λαμία, 10.2.2018



Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων και μελών του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας, σε εγκληματική παγίδα θανάτου αγρίων ζώων έχει εξελιχθεί δεξαμενή λυμάτων ελαιοτριβείου. Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν δείχνουν αρκετές αλεπούδες και άλλα ζώα νεκρά μέσα στη δεξαμενή. Πιθανόν τα νεκρά ζώα να είναι πολύ περισσότερα, άλλα που έχουν κατακλυστεί από τα λύματα και δεν φαίνονται ή άλλα που πέθαναν, αφού κατάφεραν να απομακρυνθούν ελάχιστα.



Η δεξαμενή κατασκευάστηκε, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, στο «μαξιλάρι» του χωριού με όσους κινδύνους και δυσάρεστες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή αυτό συνεπάγεται. Όμως, όπως λένε, πέραν των άλλων, δεν έχει γίνει περίφραξη σε όλη την περίμετρο του οικοπέδου και της δεξαμενής, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται τα άγρια ζώα πέφτοντας μέσα στα λύματα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί ακόμα και σε ανθρώπους ή και κοπάδια ζώων, αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.



Τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα και δικαιώνουν δυστυχώς τους κατοίκους του χωριού που διαμαρτύρονται. Δημιουργούν όμως ταυτόχρονα και ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ως προς τον έλεγχο της κατασκευής.



Εμείς επαναλαμβάνουμε την πρόταση για την κεντρική διαχείριση των λυμάτων των ελαιοτριβείων με την δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενης Μονάδας επεξεργασίας με την «ομπρέλα» της Περιφέρειας, τη Σύμπραξη των ίδιων των ελαιοτριβέων και άλλων επιχειρηματιών, και την σταδιακή αντικατάσταση των τριφασικών ντεκάντερς με διφασικά.





Τηλ επικοινωνίας: 6977261256

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου