Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών


 
imageΤο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την εβδομάδα ευαισθητοποίησης γύρω από τις διατροφικές διαταραχές. Μια παγκόσμια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο σ’ όλο τον κόσμο.

Στην περσινή εκδήλωση με τον γενικό τίτλο «Όλοι γνωρίζουμε κάποιον» η Μαρία Τσιάκα, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών και οι συνεργάτες της επιχείρησαν να καταρρίψουν τους μύθους γύρω από τη νόσο και αντίστοιχα να φωτίσουν όλες τις αλήθειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της, τη μαζικότητα, τη σοβαρότητα, καθώς και τη δυνατότητα ίασης.

Η φετινή διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του παγκοσμίου οργανισμού F.E.A.S.T (Families Empowered and Supporting Treatment of Eating Disorders) και με την υποστήριξη του New York College, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα.
Με τίτλο «Πουθενά σαν το σπίτι μας», οι ειδικοί θα εστιάσουν στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας στην εξέλιξη, καθώς και την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.
Προσκεκλημένη, η Laura Collins, ιδρύτρια του F.E.A.S.T και μέλος της επιτροπής των social media της Ακαδημίας Διατροφικών Διαταραχών που θα τιμήσει τη διοργάνωση με την παρουσία της και δύο πολύ διαφωτιστικές τοποθετήσεις.
Τη διημερίδα συντονίζει η Μαρία Λυσάνδρου, δημοσιογράφος υγείας, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Plan Be και του www.healthupdate.gr


Επίσης, για πρώτη φορά, θα δοθεί βήμα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, δηλαδή στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Μέσα από τις βιωματικές εισηγήσεις των τελευταίων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στον πυρήνα μιας ασθένειας που ταλανίζει- όπως υπολογίζεται- περίπου το 7-8% του ελληνικού πληθυσμού.

Save the date:
Η δράση για φέτος με κεντρική θεματική: «Πουθενά σαν το σπίτι μας» πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 17:00 έως και τις 22:00. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Εάν θέλετε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ

1
Laura Collins

Λίγα λόγια για τη Laura Collins
Ιδρύτρια του παγκόσμιου οργανισμού F.E.A.S.T (feast-ed.org), στόχος του οποίου είναι η υποστήριξη και εκπαίδευση των οικογενειών, μέλη των οποίων πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Μέλος της επιτροπής των social media της Ακαδημίας Διατροφικών Διαταραχών. Κάτοχος πολλών βραβείων, με πιο πρόσφατο το Women’s Plaza of Honor, του πανεπιστημίου της Αριζόνα (2015). Συγγραφέας βιβλίων, ανάμεσα στα οποία τα: Eating with your anorexic: How my child recovered through family-based treatment (McGraw-Hill. 2005 ) και Eating with your anorexic: A mother’s memoir (Biscotti Press 2014). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλές επιστημονικές επιθεωρήσεις και sites, ενώ η ίδια έχει δώσει συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα Μέσα (Time Magazine, New York Times, The Washington Post, BBC, Observer κ.ά). Είναι τακτική αρθρογράφος στη Huffington Post, ενώ το προσωπικό της blog Laura’s Soap Box βρίσκεται από το 2014 έως και σήμερα διαρκώς στη λίστα του Healthline με τα Καλύτερα Blog για τις Διατροφικές Διαταραχές.

DSC 0129

Μαρία Τσιάκα
Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών. Σπούδασε Ψυχολογία, έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, ενώ είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ψυχολογικής Ιατρικής και Ψυχιατρικής του Institute of Psychiatry, King’s College London. Επίσης, είναι μέλος διαφόρων Συλλόγων και Οργανισμών, όπως EFTA (European Family Therapy Association), ECED (European Council on Eating Disorders), AED (Academy of Eating Disorders), IAEAP (International Association for Eating Disorders Professionals).
Περισσότερες πληροφορίες για την κα Τσιάκα αλλά και το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της, www.hcfed.gr




Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Βάσω Σωτηρίου
We will Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Βάσω Σωτηρίου
Διευθύνουσα σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vassosotiriou@wewill.gr
Facebook: Vasso Sotiriou
Νάντια Γιαννούλη
Προβολή & Επικοινωνία
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν: +30 6932 525 126
www.vassosotiriou.gr
Email: nadiagiannouli@wewill.gr
Facebook: nadia.giannouli
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου