Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ζήτω ο άνθρωπος


 
Κώστας Γραμματικόπουλος
Είδος: Ελληνικό Θέατρο
Εξώφυλλο: Artwork του Στράτου Προύσαλη
Σελίδες: 58
Χρονολογία έκδοσης: Ιανουάριος 2018
ISBN: 978-618-5286-47-7

Δείτε το preview
Τιμή: 8,48 €
 


 
ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ Ο Θεός είναι μία απάντηση χοντροκομμένη, μία έλλειψη λεπτότητας για μας που σκεπτόμαστε. Ουσιαστικά, δεν είναι παρά μια απαγόρευση. Θα μπορούσα να πω, πως είναι μία άτεχνη απαγόρευση. Είναι σαν να μας λένε να μη σκεφτόμαστε καθόλου!
ΧΡΙΣΤΟΣ Επτά είναι τα θαύματα του κόσμου. Βλέπω, Ακούω, Αγγίζω, Γεύομαι, Αισθάνομαι, Γελάω και Αγαπώ!
ΧΕΝΤΡΙΞ Και επτά είναι οι δυστυχίες του κόσμου. Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν αγγίζω, δεν γεύομαι, δεν αισθάνομαι, δεν γελάω και δεν αγαπώ!

ΧΡΙΣΤΟΣ Ζωή είναι ο δρόμος προς την αθανασία! Ανάσταση είναι η δοκιμασία της λογικής!
ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ Τότε ο θάνατος είναι ο καλύτερός μας φίλος!

Το θεατρικό έργο Ζήτω ο άνθρωπος πραγματεύεται όλα αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Το δίκαιο και το άδικο, το σκοτάδι και το φως, το Θείο και την Πίστη, την αγάπη και τον έρωτα, τη μουσική και τη δημιουργία, αλλά και τον ξεπεσμό της ανθρωπότητας και της Ελλάδας. Ένας λίβελος, αλλά και ένας ύμνος για τον άνθρωπο, μέσα από τη σύγκρουση και τη σύνθεση των απόψεων, από τις τέσσερις αυτές ιστορικές προσωπικότητες που τόσο αγαπά ο συγγραφέας.
**
Ο Κώστας Γραμματικόπουλος γεννήθηκε το 1962 και ζει στη Νίκαια. Το 2012, συνέγραψε το θεατρικό έργο Το τελικό λάθος με τον Χρήστο Βογιατζή, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική του συλλογή Νεκρό φιλί, από τις εκδόσεις Βακχικόν. Στις ίδιες εκδόσεις δημοσιεύθηκε η νουβέλα του Οι απόκληροι (2017).





Περιοδικό - Ράδιο Vakxikon.gr | Εκδόσεις Βακχικόν | Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν

Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα | τηλ. 210 3637867 | info@vakxikon.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου