Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΤΕΙ


 ΖΗΤΟΥΝ 164 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

 Το κοινό κείμενο που συνυπέγραψαν οι 164 Ευρωπαϊκές Οργανώσεις για τον εκδημοκρατισμό της εμπορικής πολιτικής της ΕΕ παραδόθηκε τη Δευτέρα 01.02.2018, στην Ευρωπαία Επίτροπο Εμπορίου κα. Μάλμστρομ στην πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Διεθνείς Εμπορικές Συμφωνίες της ΕΕ.  

Οι 164 Οργανώσεις δηλώνουν ότι: απαιτείται μια διαφανής και δημοκρατική διαδικασία διαπραγμάτευσης και έγκρισης των διεθνών εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ από τα Περιφερειακά και Εθνικά Κοινοβούλια, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους θεσμούς της ΕΕ.


Τα προτεινόμενα βήματα εκδημοκρατισμού περιλαμβάνουν:

  • Πλήρη διαφάνεια και δημοσιότητα των διαπραγματεύσεων και των κειμένων
  • Συμμετοχή των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών
  • Αξιολόγηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων κάθε εμπορικής συμφωνίας
  • Δικαίωμα των Περιφερειακών και Εθνικών Κοινοβουλίων και του Ευρωκοινοβουλίου να γνωρίζουν και καθορίζουν το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και να τροποποιούν, εγκρίνουν η απορρίπτουν αυτές 

Το Δίκτυο Seattle to Brussels και οι συνεργαζόμενες Ευρωπαϊκές Οργανώσεις αγωνίζονται ενάντια στις ρυθμίσεις διεθνών εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ όπως η CETA με τον Καναδά, ΤΤΙP με τις ΗΠΑ, με τις χώρες της Ν. Αφρικής και άλλες 50 που έπονται, οι οποίες πλήττουν τις τοπικές κοινωνίες και τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

 

Ø  Υπερασπιζόμαστε τα ποιοτικά ΠΟΠ-ΠΓΕ και βιολογικά προϊόντα των τοπικών κοινωνιών, την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, ενάντια στα μεταλλαγμένα και ενάντια στην υποβάθμιση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προδιαγραφών της Ευρώπης.

Ø  Υπερασπιζόμαστε τις αρχές και συμφωνίες του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη, για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, για τα ανθρώπινα, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ø  Υπερασπιζόμαστε τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες ύδρευσης, άρδευσης, ενέργειας, κοινωνικών υπηρεσιών και κυκλικής οικονομίας, ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίησή τους.

Ζητάμε, οι πολυεθνικές εταιρείες να μην έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν/φοροαποφεύγουν, ή να μηνύουν κράτη για απώλεια κερδών τους σε ιδιωτικά δικαστήρια, δικαίωμα που κατοχυρώνουν μέσω της κυριαρχίας των διεθνών εμπορικών συμφωνιών.

Διεκδικούμε δίκαιους και ισότιμους όρους διεθνούς εμπορίου για την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
 

STOP TTIP CETA TiSA Ελλάδας

Mail Επικοινωνίας: stop.ttip.greece@gmail.com
Για μια αλληλέγγυα και δημοκρατική Ευρώπη σε έναν κόσμο δίκαιου Εμπορίου.


Συνεργάτης του Seattle to Brussels Network

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου