Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ



ΣΤΗΝ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΚΕΡΑΤΕΑΣ



Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 7:30 μ.μ. η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην ομιλία του διακεκριμένου αστροφυσικού Διονύση Π. Σιμόπουλου, με αφορμή το νέο του βιβλίο:

 «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ: Σύμπαν, μία ιστορία χωρίς τέλος,                                                 στην αίθουσα της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» (Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας).

Από τη γέννηση των άστρων ως τις μαύρες τρύπες, από τα στοιχειώδη σωματίδια ως τα βαρυτικά κύματα, από τους πιο μακρινούς γαλαξίες ως το ανθρώπινο είδος, ο Διονύσης Σιμόπουλος μιλά για το αέναο ταξίδι της υλοενέργειας που απαρτίζει το Σύμπαν.

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος γεννήθηκε το 1943 στα Γιάννενα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία και Αστροφυσική στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Είναι επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, πολυβραβευμένος διεθνώς για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση. Το πλούσιο επιμορφωτικό του έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 26 βιβλία, πάνω από 500 σενάρια επιμορφωτικών τηλεοπτικών εκπομπών και πάνω από 250 σενάρια πολυθεαμάτων πλανηταρίου.



Θα προλογίσουν η Φυσικός Ελένη Σωφρόνη και ο Πρόεδρος της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» Σταμάτης Παπαθανασίου.

Ο κ. Σιμόπουλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΤΡΙΛΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου