Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Διασώζεται η πολύτιμη βιοποικιλότητα της Σκύρου !





Μετά από 7 χρόνια συνεχούς προσπάθειας, υπογράφηκε επιτέλους η Υπουργική Απόφαση προδιασφάλισης για την σπάνια βιοποικιλότητα της Σκύρου!



Όλοι εμείς που δουλέψαμε τα προηγούμενα χρόνια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της Σκύρου με βάση το Σχέδιο Δράσης Βιοποικιλότητας, εκφράζουμε τη χαρά μας για την σημαντική εξέλιξη που, μεταξύ άλλων:-          εξασφαλίζει την προστασία του Σκυριανού αλόγου και του βιοτόπου του-          απαγορεύει τα αιολικά πάρκα στην περιοχή Natura στον Κόχυλα-          προετοιμάζει το έδαφος για τον νέο Φορέα Διαχείρισης του νησιού. 

Η ΕΛΛΕΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Σκύρο, ένα νησί με ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό κάλλος, και μοναδική αρχιτεκτονική που επαινέθηκε ακόμα και από τον Le Corbusier, πάντα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.




Ευχαριστούμε θερμά τους εταίρους μας στο Πρόγραμμα LIFE, τον Δήμο Σκύρου και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την εταιρεία NCC για την εξαιρετική συνεργασία, την τοπική κοινωνία και την δραστήρια Τοπική Επιτροπή της ΕΛΛΕΤ στην Σκύρο. Μια ομαδική δουλειά που πραγματοποιήθηκε με αφοσίωση και συνέπεια έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα για το υπέροχο νησί της Σκύρου, εξασφαλίζοντας την αειφόρο ανάπτυξή του!



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Τριπόδων 28
105 58 Αθήνα
 
Τηλ: 210 3225245 Fax: 210 3225240


www.ellet.gr        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου