Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Γιορτάζουμε την πρώτη ιστορική πτήση Τζάμπο, της Ολυμπιακής"Χρόνια σαν τα φτερά" - θάλεγε ο Σεφέρης , για τα χρόνια που πέρασαν από την πρώτη ιστορική πτήση του Μπόϊνγκ  747 προς Νέα Υόρκη...Περίπου 30 χρόνια από τότε, και 14 χρόνια από την μεταφορά  του αεροδρομίου Ελληνικού στα Σπάτα, παρά την πλειοψηφική άποψη των αεροπορικών παραγόντων για την επιθαλάσσια ανάπτυξη του αεροδρομίου, με αφετηρία την προέκταση του τροχοδρόμου 03/21...
Τώρα  το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία  (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α) χρησιμοποιεί μια όδευση του παλιού αεροδρομίου, αυτήν που δηλωνόταν με τους αριθμούς 33/15 (για να δείξει  την χρήση του  διαδρόμου στον άξονα των 330 μοιρών για απογείωση προς τη κατεύθυνση του Καλαμακίου, και 150 μοιρών προς τη κατεύθυνση της Γλυφάδας)  : Και την χρησιμοποιεί για ένα αγώνα δρόμου,  μεγέθους 5000 μέτρων, εκεί που άλλοτε βογγούσαν τα άλογα των αεροπορικών μηχανών στις φάσεις της προσ-απογείωσης...Ο  εορτασμός της ιστορικής, πρώτης πτήσης ΟΑ411 του ΒΟΕΙΝG 747 SXAB,  θα γίνει στο χώρο που σταθμεύουν τα αεροσκάφη του Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015 ώρα: 10.30. Λέει το ΠΟΛΚΕΟΑ :
ΤΙΜΑΜΕ τους συναδέλφους μας που «χάθηκαν» εν πτήσει.
με αγώνα δρόμου 5 Km στον διάδρομο 33 (προσγείωσης – απογείωσης)

Είσοδος:
Ανατολικό Αεροδρόμιο
Παλαιό Τελωνείο – δίπλα στο δημαρχείο Ελληνικού.
Όλοι , συμπεριλαμβανομένου του υποφαινόμενου, έχουμε ζήσει συγκινήσεις. Εγώ πάντως δεν θα ξεχάσω τα κλάματα του προσωπικού της Ολυμπιακής από τον παροπλισμό του ιστορικού τζάμπο, που έκανε τη γραμμή Αθήνα-Νέα Υόρκη-Αθήνα. Ήταν σαν ερωτικός αποχαιρετισμός, ίσως και κάτι περισσότερο. Κι εγώ έπιασα τον εαυτό μου να συγκινούμαι βαθιά για κάτι που εν μέρει είχα αγγίξει και οσμιστεί, αλλά πάντως δεν είχα ζήσει...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου