Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Aυτά παίζουν, εκείνα πετούν....Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία το εργαστήρι «Παίζω & Πετώ» για τους μικρούς «φυσιοδίφεις» που θέλουν να ταξιδέψουν στον κόσμο των πουλιών και της φύσης. «Εξερεύνηση στο Πάρκο Τρίτση» είναι ο τίτλος του πρώτου κύκλου εργαστηρίων που θα υλοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις με στόχο να γνωρίσει στα παιδιά άγρια ζώα και φυτά, όλα συγκάτοικοί μας στην πόλη.
Κυριακή 8 Νοεμβρίου: Τα παιχνίδια των πουλιών
Στο εργαστήρι αυτό ανακατεύουμε τα ονόματα, τα κελαηδίσματα και τα παράξενα χαρακτηριστικά των πουλιών που κατοικούν στο Πάρκο Τρίτση και τα κάνουμε παιχνίδι. Παραδοσιακά και κινητικά παιχνίδια, παιχνίδια μυστηρίου και ανακάλυψης, όλα αφιερωμένα στα πουλιά!
Κυριακή 15 Νοεμβρίου: Οι κάτοικοι του Πάρκου
Η εξερεύνηση ξεκινά! Παίρνουμε μεγεθυντικούς φακούς, σημειωματάρια και μολύβια και συλλέγουμε στοιχεία για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς που κατοικούν στις λίμνες, στο δάσος και στις καλλιέργειες του Πάρκου.
Κυριακή 29 Νοεμβρίου: Μια αφίσα για το Πάρκο
Οι μικροί ερευνητές εντοπίζουν τις κρυμμένες ομορφιές του Πάρκου, αλλά και τα προβλήματά του και φτιάχνουν μια αφίσα με το μήνυμά τους προς κάθε επισκέπτη του Πάρκου.

Όσοι θέλετε να βοηθήσετε εθελοντικά και να πάρετε εμπειρία από την υλοποίηση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του "ΠΑΙΖΩ και ΠΕΤΩ" κα Αθηνά Αντύπα στο park@ornithologiki.gr , στο 210-2316977 ή στο 6974510976.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου