Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Το μεγαλυτερο αγρόκτημα σε ταράτσα στο Παρίσι

Γνωρίζατε ότι η Anne Hidalgo, Δήμαρχος του Παρισιού, ξεκίνησε την πρωτοβουλία ′′ Parisculteurs ′′ που στοχεύει στην κάλυψη 247 στρεμμάτων από ταράτσες, τοίχους και αστικούς χώρους της πόλης με φυτά μέχρι το  τέλος του 2020; 
Το 1/3 αυτού του χώρου θα είναι αφιερωμένο στην αστική γεωργία!

Προέρχεται από το The Guardian

      Είναι ένα ζεστό απόγευμα στα τέλη της άνοιξης και μπροστά μας σειρές  από φυτά φράουλας χτυπούν στο αεράκι καθώς το άρωμα των αρωματικών βοτάνων κυλάει στον αέρα. Σε κοντινή απόσταση, βουητά  μέλισσων ερχονται από παντου. Σε αντίθεση με τι πιστευεται,  δεν βρισκόμαστε σε μια ειδυλλιακή γωνιά της υπαίθρου, αλλά στεκόμαστε στην κορυφή ενός εξαώροφου κτηρίου στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

        Καλώς ήλθατε στο μέλλον της γεωργίας στο Παρίσι - όπου ένα πλήθος καλλιεργειων υπάρχουν  στον τελευταίο όροφο, όπως αυτό στην άκρη της συνοικίας Μαραί, και μεγαλώνει με υπομονή. Ωστόσο, αυτή η ακμάζουσα επιχείρηση είναι απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με τη νέα αδελφή τοποθεσία της. Όταν ανοίξει αυτός ο ταρατσόκηπός,  θα είναι το μεγαλύτερο αγρόκτημα στον τελευταίο όροφο στον κόσμο.

        Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή στα νοτιοδυτικά της πόλης, αυτή η αστική όαση θα εκτείνεται περίπου 14.000 τετραγωνικά μέτρα (150695 τετραγωνικά πόδια) - καθιστώντας επίσης το μεγαλύτερο αστικό αγρόκτημα στην Ευρώπη. Κατά το σχέδιο θα καλλιεργούνται περισσότερα από 30 διαφορετικά είδη φυτών, και θα παράγει περίπου 1.000 κιλά φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα την υψηλή περίοδο.  Η συντήρηση θα γίνεται  από περίπου 20 κηπουρούς, θα χρησιμοποιούν επίσης εξ ολοκλήρου οργανικές μεθόδους.

    «Ο στόχος είναι να καταστεί το αγρόκτημα ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο μοντέλο για βιώσιμη παραγωγή», λέει ο Pascal Hardy, ιδρυτής της Agripolis, της αστικής αγροτικής εταιρείας στο κέντρο  διοίκησης του έργου. «Θα χρησιμοποιούμε και θα παράγουμε  ποιοτικά προϊόντα, με ρυθμό  τους κύκλους της φύσης,  και όλα στην καρδιά του Παρισιού.»

       Βρίσκεται στην κορυφή ενός μεγάλου εκθεσιακού συγκροτήματος που βρίσκεται υπό ανακατασκευή στο 15ο διαμέρισμα, το Paris Expo Porte de Versailles, το αγρόκτημα θα έχει επίσης το δικό του εστιατόριο και μπαρ χωρητικότητας περίπου 300 ατόμων. Αυτό το εναέριο εστιατόριο διευθύνεται από τη διάσημη αλυσίδα των τελευταίων ορόφων του Παρισιού, Le Perchoir, και προσφέρει πανοραμική θέα στην πρωτεύουσα - και, περιττό, το μενού θα περιλαμβάνει εποχικά προϊόντα που καλλιεργούνται στον φυτεμενο δωμα....
 Μετάφραση: Κωνσταντίνος Τάτσης πηγη Ο ΤΑΣΑΤΣΟΚΗΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου