Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

“ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ”




 O Σύλλογος για την Οικολογική και Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ελαφονήσου και η Πανελλήνια Ένωση Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ) σας καλούν σε μια βοτανική περιήγηση από τα νησιά της Παναγίας έως τον Άγιο Πατάπιο. Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα πλούσια χλωρίδα. Ενδεικτικά, αναφέρονται περί τα 6.000 είδη και υποείδη φυτών, από τα οποία περίπου 1.100 είναι ενδημικά, δηλαδή δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη γη. Η γνώση και η καταγραφή των ειδών αυτών είναι σημαντική για την επιβίωση και για τη διαιώνιση τους, δεδομένου ότι πολλά είδη εξ ‘αυτών απειλούνται άμεσα λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας.


 O Σύλλογος για την Οικολογική και Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ελαφονήσου θέλοντας να συμβάλει στον σκοπό αυτό συνδιοργανώνει μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ) μια βοτανική περιήγηση προκειμένου να αναγνωριστεί και να καταγραφεί η αυτοφυής βλάστηση της Ελαφονήσου. Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. ενώ εκτιμάται να διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες.

 Κατά τη διάρκεια της περιήγησης η Μ.Sc. Αρχιτέκτων Τοπίου-Γεωπόνος Σταυρούλα Κατσογιάννη μαζί με ειδικούς επιστήμονες (γεωπόνους-δασολόγους) θα αναγνωρίσουν και θα καταγράψουν μαζί μας τα κυριότερα αυτοφυή φυτά της Ελαφονήσου. Όσοι επιθυμούν κατά τη διάρκεια της περιήγησης καλούνται να φωτογραφήσουν τα είδη αυτά προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό φωτογραφίας που θα διεξαχθεί μέχρι τέλη Αυγούστου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου