Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας






«Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών: Τα προβλήματα του παρελθόντος. Προκλήσεις για το μέλλον»

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στις 10:00 π.μ. στο κτίριο της (Τριπόδων 28, Πλάκα).


Η ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την πρόσφατη αλλαγή του νόμου για τους Φορείς Διαχείρισης  και σκοπό έχει να καταγράψει μεν τις θετικές αλλαγές που έχει επιφέρει αλλά και να αναδείξει τις χρόνιες θεσμικές αδυναμίες που δυσχεραίνουν την αποτελεσματική λειτουργία τους. Η ΕΛΛΕΤ κατέθεσε στην Βουλή τις προτάσεις της για το θέμα (http://www.ellet.gr/node/845) μαζί με άλλους φορείς με τους οποίους επιθυμεί να έχει μια συστηματικότερη ανταλλαγή απόψεων, στην προοπτική επεξεργασίας γενικότερων προτάσεων βελτίωσης του συστήματος διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν δύο θεματικές ενότητες:


1η ενότητα: «Η εμπειρία των Φορέων Διαχείρισης και  οι προτάσεις τους για την βελτίωση της λειτουργίας τους» όπου θα υπάρξουν εισηγήσεις από εκπροσώπους των Φορέων Διαχείρισης και ΜΚΟ .

2η ενότητα: «Αξιολόγηση του θεσμικού πλαισίου για το σχεδιασμό και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών», στην οποία θα εισηγηθούν εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων  με εμπειρία στο θέμα.

Επισυνάπτεται προκαταρκτικό πρόγραμμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μετά τη διάλεξη, το Εντευκτήριο της ΕΛΛΕΤ θα είναι ανοικτό, για όσους θέλουν να συνεχίσουν την συζήτηση με φίλους και ένα ποτήρι κρασί (για κράτηση θέσεων: κα Θ. Τζημούλη, τηλ. 210 – 32 25 245 / εσωτ. 105 )






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου