Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Λίγα λόγια για τον Ορίζοντα Γεγονότων



Ο Ορίζοντας Γεγονότων είναι μία πρωτοβουλία ανθρώπων, όπως χαρακτηριστικά γράφει στο site τους (http://orizontasgegonoton.weebly.com/).Πρόκεται για μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ιδρύθηκε το 2006, ενώ οι δράσεις της εκτείνονται σε όλη την Ελλάδα -ακόμα και στο εξωτερικό. Η έδρα τους βρίσκεται στην Αθήνα, Κεραμεικού 88.

Τα θέματα των εκθέσεων και των καλλιτεχνικών δράσεων, χωρίζονται σε ενότητες όπως:

·         Σχέδιο Πόλης

·         Αυτή τη φορά να μην ξεχάσουμε

·         Φεστιβάλ Αντιδιαφήμισης

·         Εικονο-ποίηση

·         Είναι αυτό Τέχνη;

·         Clean Art (καθαρή τέχνη)

·         Τράπεζα Τέχνης (artbank)

·         Φεστιβάλ 3d Κινηματογράφου "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ"

·         Εφήμερη Τέχνη

·         Ουτοπία

Αναλυτικές πληροφορίες  για το κάθε project θα βρείτε στο http://blog.orizontasgegonoton.gr


Δράσεις στα πλαίσια της θεματικής " Clean Art (καθαρή τέχνη)"

O Oρίζοντας Γεγονότων επιθυμεί να πραγματοποιήσει, δράσεις στην περιοχή των Μεσογείων στην ενότητα Clean Art. Στα πλαίσια αυτής της δράσης υπάρχει στόχος να συμπεριληφθεί κ η περιοχή του Μαρκοπούλου εφόσον και ο Δήμος εγκρίνει μία τέτοια συνεργασία.                                                                                                                                                                               Η δράση έχει επαναληφθεί σε συνεργασία με το Δήμο Ταύρου, όπου πραγματοποιήθηκε μία "άσκηση καθαρής τέχνης", στο χώρο των δημοτικών σφαγείων και συμμετείχαν πάνω από 60 καλλιτέχνες με έργα διάφορων τεχνικών, κυρίως άχρηστων ανακυκλώσιμων υλικών που μετατρέπονται σε καλλιτεχνικές δημιουργίες .

Πρόταση

Ο Ορίζοντας Γεγονότων δεν επιθυμεί να διοργανωθεί μία απλή έκθεση καλλιτεχνών, αλλά να υπάρξει μια διαθεματική προσέγγιση βασισμένη στις δράσεις του Δήμου Μαρκοπούλου. Πιθανές συμπληρωματικές δράσεις θα μπορούσαν να γίνουν παράλληλα με καθαρισμό παραλίας, εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά στα πλαίσια της έκθεσης, ζωγραφική σε κάδους ανακύκλωσης, όπως είχε πραγματοποιηθεί στο Δήμο μας και στο Παρελθόν.

Το Τμήμα "Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης", θα μπορούσε να συμμετέχει από  κοινού στις δράσεις και στην έκθεση. Θα μπορούσε  επίσης να ενδιαφέρει και τα αθλητικά τμήματα, ώστε να συμμετέχει ολόκληρο το πρόγραμμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου