Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ινστιτούτο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ : Πρωτοπόρα περιβαλλοντικη δράση




J.Yang Culver Lipsi 3.29.18-107
 

Καινοτόμος δράση εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη περιβαλλοντική προστασία στο Αιγαίο


***

I.Leighton Culver Samos 31.3.18-47-1024x576
36 μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Culver Academy – ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά σχολεία των ΗΠΑ – συμμετείχαν την προηγούμενη εβδομάδα σε μία καινοτόμο δράση εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος με επίκεντρο την εφαρμοσμένη περιβαλλοντική προστασία. Διένυσαν περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα για να έρθουν στο Αιγαίο, στη Σάμο και τους Λειψούς, με στόχο να λάβουν μέρος σε αυτή την πρότυπη εκπαιδευτική δραστηριότητα, αλλά και να γνωρίσουν τη μοναδική βιοποικιλότητα του Αιγαίου και το διεθνούς σημασίας εγχείρημα της δημιουργίας του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου.


J.Yang Culver Lipsi 3.29.18-52-1024x685

LOGO5-1024x683
Στο πλαίσιο των ερευνών που υλοποιεί το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, έχουν αναπτυχθεί υποχρεωτικά διδακτέα μαθήματα για πανεπιστήμια και εξειδικευμένα σχολεία του εξωτερικού, τα οποία διδάσκονται στις ερευνητικές βάσεις και σκάφη του Αρχιπελάγους. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για το Αρχιπέλαγος, αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό για το Αιγαίο, που μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη της εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη περιβαλλοντική έρευνα. Είναι όμως ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς υπάρχει διαρκής αξιολόγηση και συνεργασία χειμώνα – καλοκαίρι με εκατοντάδες ανθρώπους, συχνά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

J.Yang Culver Lipsi 3.29.18-3-1024x677
Πέραν από το εκπαιδευτικό κομμάτι το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τη νέα γενιά επιστημόνων περιβάλλοντος, θέλουμε τονίσουμε και τον ιδιαίτερα ενδιαφέρον ανθρώπινο παράγοντα, καθώς κάποιες από τις εκπαιδευτικές δράσεις έγιναν από κοινού μαζί με τους 46 μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου των Λειψών.

LOGO2-1024x579

LOGO6-1024x683
Σε κάθε αντίστοιχη δράση ενθαρρύνουμε με κάθε ευκαιρία τα τοπικά σχολειά των νησιών να συμμετέχουν σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαζί με τους μαθητές των σχολείων του εξωτερικού. Έτσι με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε και στην περίπτωση αυτή, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων Culver και Λειψών να βρίσκουν σε ελάχιστο χρόνο κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες, κάτι που μας φαντάζει ως μία κοινή κουλτούρα των νέων ανθρώπων που έχουν ελάχιστα που τους χωρίζουν. Είναι πολύ ελπιδοφόρο να βλέπουμε τα νέα παιδιά από τόσο διαφορετικά μέρη του κόσμου να μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον και ανησυχία για την προστασία της φύσης.

Σε αντίστοιχες δράσεις εκπαίδευσης στην εφαρμοσμένη περιβαλλοντική προστασία πρόκειται να λάβουν μέρος την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, αλλά και το χειμώνα φοιτητές και μαθητές από περισσότερες από 30 χώρες.

J.Yang Culver Lipsi 3.29.18-38-1024x681

Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα και τις δράσεις του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" στην ιστοσελίδα μας www.archipelago.gr. καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του Αρχιπελάγους: facebook, Youtube
 



Στρογγυλεμένο ορθογώνιο: Like Like  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου