Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ντοκιμαντέρ «Στην κόψη του Ξυραφιού», του Σκηνοθέτη Χρήστου Ν. ΚαρακάσηΠαρασκευή 29/1 στις 19:00

Είσοδος Ελεύθερη

Πρεμιέρα θα κάνει στον ιστορικό κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema , το νέο μεγάλου μήκους Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «Στην κόψη του Ξυραφιού» του Σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση την Παρασκευή 29/1 στις 19:00.


Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο Kung Fu με κεντρικό πρόσωπο τον δάσκαλο (SIFU) Κυριάκο Ελευθερίου. Το kung fu είναι ένα άθλημα που εμπνέεται από την κινησιολογία της φύσης. Έχει τη δύναμη του αθλήματος και την χάρη του χορού. Έχει την ορμή της άγριας θάλασσας και την ηρεμία της φιλοσοφίας, συνδυάζοντας τη σοφία και τις κινησιολογικές κατακτήσεις αιώνων.

Ο SIFU Ελευθερίου είναι ιδρυτής τoυ γυμναστικού και φιλοσοφικού ομίλου TΑΟ CLUB Χαλανδρίου, και του Αττικού Ομίλου Πολεμικών Τεχνών . Ταό στα κινέζικα είναι ο δρόμος και μεταφορικά ο δρόμος της ζωής, ένας δρόμος με πολλά παρακλάδια που για να διαλέξει κανείς το σωστό χρειάζεται να προηγηθεί μια φιλοσοφική ζύμωση .

Ο Κυριάκος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Κύπρο
. Το 1997 συνέβαλε στην ίδρυση της σημερινής Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου και ένα όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Ο χρόνος δεν μπόρεσε να δαμάσει το ενδιαφέρον του για το άθλημα, μέσα από τη θέση του δασκάλου και μέσα από τη διοίκηση στην Ομοσπονδία δουλεύει με μόνο στόχο τη διάδοση της πολεμικής τέχνης, ώστε να γυμνάζει τα σώματα , να καλλιεργεί τις ψυχές, αλλά και να γεμίζει με όμορφα συναισθήματα τις καρδιές των μαθητών του

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Μια συγκλονιστική βουτιά στο σώμα και στο πνεύμα που ξεκινάει με απλές ασκήσεις και κορυφώνεται στον ολοκληρωτικό αυτοέλεγχο. Αξίζει να δει κανείς και να γνωρίσει τους ανθρώπους που ενώ ζούνε δίπλα μας καταφέρνουν να γίνουν μύστες μέσα στο αγχωτικό αστικό τοπίο και ταυτόχρονα μας καλούν για να μοιραστούν μαζί μας αυτή τη γνώση και τη δεξιότητα. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες αλλάζουν τη ζωή τους και τη σκέψη τους όταν αρχίζουν το Κουνγκ Φου που δεν είναι ένα απλό άθλημα, αλλά ένα Φιλοσοφικό κίνημα.

Σενάριο-Σκηνoθεσία:Χρήστος Ν. Καρακάσης
Οργάνωση Παραγωγής:Βασιλική Κάππα
Αφήγηση: Μαρία Κάππα
Συνθέτης Πρωτότυπης Μουσικής: Δήμος Σταθούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη:Νίκος Ψαλτάκης
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα
Φωτογράφία:Χρήστος Ν. Καρακάσης
Φωτογραφία Εκτός Ελλάδας: George Devon

Παραγωγός: Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα
Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου