Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Κατασκεύαζουν πολυκατοικία ύψους 117 μέτρων γεμάτη δέντρα!

 

Ο Stefano Boeri, είναι ένας Ιταλός αρχιτέκτονας με τάση στις καινοτόμες, πράσινες κατασκευές και του δόθηκε να κατασκευάσει ένα πύργο διαμερισμάτων ύψους 117 μέτρων στη Λωζάννη της Ελβετίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για το πρώτο κτήριο στον κόσμο που θα είναι καλυμμένο με αειθαλή φυτά.
Η πράσινη κατασκευή 36 ορόφων εύστοχα ονομάζετε «La Tour des Cedres» δηλαδή «Ο Πύργος των Κέδρων» καθώς θα είναι το σπίτι περισσότερων από 100 δέντρων, 6.000 θάμνων και 18.000 φυτών που θα εκτείνονται σε περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα πράσινου χώρου. Τα φυτά θα προστατεύουν τα διαμερίσματα από τους ανέμους, τη σκόνη, τη ρύπανση και τον θόρυβο καθώς επίσης θα αποτελέσει μια ευχάριστη όψη για την πόλη.
 Αυτός ο πύργος διαμερισμάτων είναι το δεύτερο έργο του ίδιου είδους από τον Boeri. Στο παρελθόν είχε σχεδιάσει δύο πύργους 112 μέτρων στο Μιλάνο.
Περισσότερες πληροφορίες: stefanoboeriarchitetti.net | Facebook (h/t: mymodernmetdesignboom)
Ο Stefano Boeri θα κατασκευάσει το πρώτο κάθετο πράσινο δάσος στον κόσμο σε ένα πύργο διαμερισμάτων 117 μέτρων.
Η ονομασία του είναι  «La Tour des Cedres» δηλαδή «Ο Πύργος των Κέδρων» καθώς θα είναι το σπίτι περισσότερων από 100 δέντρων, 6.000 θάμνων και 18.000 φυτών που θα εκτείνονται σε περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα πράσινου χώρου.
Μέσω αυτών, οι ένοικοι θα προστατεύονται από τους ανέμους, τους θορύβους, τη σκόνη και τη ρύπανση.
ΠΗΓΗ : ΤΑΡΑΤΣΟΚΗΠΟΣ, ιστότοπος της Σταυρούλας Κατσογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου