Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Καταγγελία επιτροπής κατοίκων για κακοποίηση του Υμηττού


 

Στην περιοχή Τερψιθέας στο Δήμο Γλυφάδας εντός της Α΄ ζώνης προστασίας του όρους Υμηττός (ΦΕΚ187/2011 ), στη θέση που βρίσκεται η Aεροπορική Bάση ETHM, πραγματοποιούνται εργασίες διάνοιξης οδού για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση νεκροταφείου του Δήμου Γλυφάδας που προτίθεται να κατασκευάσει ο Δήμος και για το οποίο  μεγάλος αριθμός κατοίκων της πόλης έχει εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του.
Παράλληλα θέλουμε να καταγγείλουμε για πολλοστή φορά το συνεχιζόμενο επί 12 μήνες περιβαλλοντικό «έγκλημα» του μπαζώματος ρέματος, με προϊόντα εκσκαφής που προέρχονται από το έργο κατασκευής αγωγού ομβρίων στην περιοχή Τερψιθέα του Δήμου Γλυφάδας και όχι μόνο εντός της Α΄ ζώνης προστασίας του ορούς Υμηττός μέσα στην Αεροπορική Βάση ΕΤΗΜ, την επίβλεψη του οποίου έργου έχει η Δ/νση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής .
Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σιωπηρή ανοχή έως και αποδοχή, στην καταστροφή του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος του ορούς Υμηττός, της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των οποίων οι ευθύνες είναι βαρύτατες, για το μπάζωμα του ρέματος .
Ζητάμε από την υπηρεσία σας να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για να ελέγξετε εάν οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο είναι σύννομες , εάν υπάρχουν νόμιμες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν όχι να προχωρήσετε στην άμεση διακοπή  τους .

 Η καταγγελία απευθύνεται στους

1.   ΥΠΕΚΑ, οδός Aμαλιάδος 17, Αθήνα.
2.   ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, οδός Κλεισθένους 403, 153 44 Πεντέλη.
3.   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, οδός Σταδίου 27 Αθήνα.
4.   ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, οδός Κατεχάκη 56, Αθήνα.
5.   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΑΣ, Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου 283, Καλλιθέα, Τ.Κ.17674, τηλ.2109407992, FAX 2109408116.
6.   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κυρίου ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ, τηλ. 2106573035 (γραφείο Δημοσίων σχέσεων), e-mail: hndgset@gmail.com
7.   ΣΠΑΥ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ -

 

 
Οι κάτοικοι (για την Επιτροπή Κατοίκων):
Τάσος Κουμής
Φώτης Μπενέτος
Ηλίας Λάντζος
Σταύρος Αγγούρης
Ανάργυρος Κουτρούμπας
Χαράλαμπος Βασιλαδιώτης
ΓΛΥΦΑΔΑ 07-04-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου