Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ύποπτο ζιζανιοκτόνο της Μονσάντο και μια ακόμη καμπάνια του AVAAZ

Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το πλέον διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο πιθανώς προκαλεί καρκίνο! Η Μονσάντο από την πλευρά της απαιτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ανακαλέσει την αποκαλυπτική έρευνά του. Και οι ειδικοί αναφέρουν πως η μόνη περίπτωση να μη σταματήσουν οι αποκαλύψεις από την πλευρά των επιστημόνων, είναι  το να  απαιτήσει η κοινή γνώμη να ληφθούν άμεσα μέτρα. 

Το ρυθμιστικό σύστημα είναι γνωστό για τη μυστικοπάθειά του και αιχμάλωτο της χημικής βιομηχανίας. Όμως αυτή τη στιγμή έχουμε μια μοναδική ευκαιρία –
η ουσία glyphosate επανεξετάζεται επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόμοια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία, ενώ η Ολλανδία, η Σρι Λάνκα και το Ελ Σαλβαδόρ έχουν στόχο να την απαγορέψουν.


Η Μονσάντο είναι εξαγριωμένη. Η glyphosate αποτελεί τη βάση του φυτοφαρμάκου RoundUp, που με τη σειρά του είναι ο χημικός ακρογωνιαίος λίθος της Γενετικώς Μεταλλαγμένης αυτοκρατορίας της Μονσάντο και φέρνει στα ταμεία της 6 δις δολάρια ετησίως. Η εταιρία λέει ότι η έρευνα του Π.Ο.Υ. δεν έλαβε υπόψη μελέτες που δείχνουν ότι η glyphosate είναι ασφαλής. Όμως  17 από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στην ογκολογία παγκοσμίως δεν είναι τρελοί !
Έχουν κάνει  προσεκτικά ανεξάρτητες έρευνες και όχι αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί από τις εταιρίες προκειμένου να πάρουν έγκριση για τα προϊόντα τους.

Οι ρυθμιστικοί φορείς στηρίζονται κυρίως σε τεστ που διενεργούνται από τις εταιρίες οι οποίες προσπαθούν να πουλήσουν σε εμάς τα δηλητήριά τους! Παράλληλα, σημαντικές έρευνες αποκρύπτονται από το κοινό επειδή περιλαμβάνουν ‘εμπορικά εμπιστευτικές πληροφορίες’, ενώ το 58% των επιστημονικών επιτροπών στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων συνδέεται άμεσα με τις βιομηχανίες τροφίμων και χημικών.



Πριν από πενήντα χρόνια, το παρασιτοκτόνο DDT της Μονσάντο υπήρχε παντού, μέχρι να έρθει το εξαιρετικό βιβλίο Σιωπηλή Άνοιξη και να αποδείξει ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο – μια δεκαετία μετά, το παρασιτοκτόνο απαγορεύθηκε. Αν η συγκεκριμένη ουσία προκαλεί τον θάνατο, ας μην επιτρέψουμε την πώλησή της για άλλα δέκα χρόνια. Ας απαιτήσουμε επείγοντα προληπτικά μέτρα. Πάρε μέρος και διάδωσε την εκστρατεία:

https://secure.avaaz.org/el/monsanto_dont_silence_science_loc_eu/?bubDaab&v=57133

Το έχουμε ξανακάνει – πετύχαμε την απόσυρση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων που σκοτώνουν τις μέλισσες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ βοηθήσαμε στην παύση λειτουργίας ενός τεράστιου εργαστηρίου παραγωγής γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων της Μονσάντο στην Αργεντινή. Ας προστατέψουμε την υγεία μας και ας διασφαλίσουμε ότι δεν θα χρησιμοποιούμαστε ως πειραματόζωα. Αυτή μπορεί να είναι μια σημαντική στιγμή στον αγώνα για την ασφαλή και βιώσιμη γεωργία που ο κόσμος χρειάζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου