Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

TO XIOYMOΡ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ

 


Του Γιάννη Σχίζα
ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  4.12.21

 

Η δικτατορία είχε προκαλέσει μεγάλη «έκλυση» ανεκδότων, που ήσαν βέβαια προϊόντα επινόησης…Το σπορ όμως συνεχίστηκε επί εποχής του Μπους του  νεότερου  από τη πρώτη στιγμή της εκλογής του στο προεδρικό αξίωμα,  που βρέθηκε στο στόχαστρο των «ανεκδοτοποιών» γιατί ορισμένες από τις δηλώσεις του ήταν  παράλογα «αστείες». Είχε πει, ούτε λίγο ούτε πολύ : Πως «ο αμερικανικός λαός είναι ο πιο έξυπνος αμερικανικός λαός στον κόσμο»,  πως «τα περισσότερα προϊόντα που εισάγουμε, έρχονται από το εξωτερικό», πως έχει « τις δικές μου απόψεις με τις οποίες πολλές φορές δεν συμφωνώ…», πως υπάρχει « μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Το βλέπω όλη την ώρα όταν έρχονται άνθρωποι και μου λένε: "Μην μας απογοητεύσεις άλλη φορά"»….

Μερικά χρόνια αργότερα στην Ελλάδα των μνημονίων, περάσαμε μια νέα περίοδο αστεϊσμών, που επικεντρώνονταν στο πρόσωπο της εξουσίας : Ο κόσμος ζούσε μια δραματική κατάσταση , πένονταν και ταυτόχρονα δεν ήξερε τι θα γίνει αύριο, ενδόμυχα όμως δεν μπορούσε να παραιτηθεί από το δικαίωμα να ασκεί κριτική έστω και με τη στρεβλή μορφή των ανεκδότων. Τελικά,  κατεβάσαμε αυλαία σ’ αυτή την  ευρηματική παράσταση και ρίξαμε μαύρη πέτρα στο κόσμο των αστεϊσμών. Κι όμως , οι πρωταγωνιστές είναι ακόμη εδώ  : Ας δούμε λοιπόν μερικά από τ’ ανέκδοτα που τους επεφύλαξε το κοινωνικό black humour 

 

-      

Ο Πάγκαλος και ο Γιωργάκης είναι βόλτα με το αυτοκίνητο . Ο πρώτος παρακαλεί τον δεύτερο : - Βγες ρε Γιωργάκη να δεις αν ανάβει το φλας. Βγαίνει ο Γιωργάκης και του λέει: - Ναι, όχι, ναι, όχι, ναι, όχι,.

 

 

-       Πώς καταφέρνει ο Γιωργάκης να κάνει τόσο πολλές βλακείες σε μία μόνο μέρα; - Σηκώνεται νωρίς το πρωί!

 

 

-   Είσαι στην προβλήτα του Πειραιά. Γύρω σου κυριαρχεί το χάος, που προκάλεσαν ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι μια καταστροφή βιβλικών διαστάσεων. Είσαι  φωτογράφος που δουλεύει για μία πολύ μεγάλη εφημερίδα, και είσαι παγιδευμένος στην μέση ενός χάους ….Η κατάσταση είναι φοβερή!  Σπίτια καταστρέφονται, άνθρωποι ουρλιάζουν, άλλοι εξαφανίζονται κάτω από τα νερά! Η φύση διαλύει τα πάντα !Ξαφνικά βλέπεις έναν άνθρωπο μέσα στο νερό! Παλεύει για τη ζωή του προσπαθώντας να μη τον καταπιούν τα κύματα! Πλησιάζεις... και σου μοιάζει οικείος! Ξαφνικά καταλαβαίνεις ποιος είναι! Είναι ο Γιωργάκης !!!Την ίδια στιγμή βλέπεις τεράστια κύματα να κατευθύνονται καταπάνω του έτοιμα να τον πνίξουν!

Έχεις 2 επιλογές:1) να σώσεις την ζωή του 2) Να τραβήξεις μια δραματική φωτογραφία που να αναπαριστά τον θάνατο ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους πρωθυπουργούς της Ελλάδος ….Η ΕΡΩΤΗΣΗ: α) Θα επιλέξεις έγχρωμο φιλμ με υψηλή αντίθεση, ή β) θα ακολουθήσεις την κλασική απλότητα του ασπρόμαυρου;

 

-       Πάει ο Γιωργάκης στον πωλητή κινητών στο Γερμανό:

- Το κινητό μου δεν έχει σήμα μέσα στο αυτοκίνητο.

 - Τι μοντέλο είναι; ρωτάει ο πωλητής.

- CITROEN XSARA….

 

-   "Καλέ μου Θεέ ,τον τελευταίο χρόνο μου πήρες: τον αγαπημένο μου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τον αγαπημένο μου αντιστασιακό Μανώλη Γλέζο, την αγαπημένη μου φωνή Χριστιάνα...Απλά ήθελα να σου θυμίσω ότι οι αγαπημένοι μου πολιτικοί είναι: ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος…. 

 

 


-     Ένας οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο για Αθήνα. Δεν κινείται τίποτα. Ξαφνικά, ένας άνδρας του χτυπάει το τζάμι. Ο οδηγός κατεβάζει το παράθυρο:
- Τι συμβαίνει;
- Τρομοκράτες απήγαγαν τον  ΓΑΠ και ζητούν 10 εκατομμύρια ευρώ για λύτρα, αλλιώς θα τον λούσουν με βενζίνη και θα τον κάψουν ζωντανό. Πηγαίνουμε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και μαζεύουμε από τους οδηγούς ό,τι μπορεί να δώσει ο καθένας.
Ο οδηγός ρωτάει: 
- Και τι δίνει περίπου ο κάθε οδηγός; 
- Γύρω στο ένα λίτρο!


 

- Ο Γιωργάκης μπαίνει σε ένα κατάστημα:

 - «Γεια σας, έχετε σημαίες», ρωτάει την υπάλληλο. - «Βεβαίως, στο κατάστημά μας έχουμε όποια σημαία θέλετε.»

- «Μια ελληνική σημαία θα ήθελα. Σε τι χρώμα βγαίνει;» - «Σε γαλάζιο και άσπρο!»

 - «Ωραία, δώστε μου τότε μια γαλάζια!»

 

 

- Πάει ο Γιωργάκης  να αγοράσει γυαλιά και λέει στη πωλήτρια:

 - Θέλω ένα ζευγάρι γυαλιά.

 - Για τον ήλιο; ρωτάει εκείνη.

- Όχι, για μένα .

 

 

 

Πάει ο Γιωργάκης στη Βιβλιοθήκη και λέει:

 - Δανείστηκα ένα βιβλίο την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ήταν το πιο βαρετό βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ. Δεν είχε καθόλου υπόθεση, αλλά είχε υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες.

Απάντηση :  - Ώστε εσείς λοιπόν κύριε μας πήρατε τον τηλεφωνικό κατάλογο!!!

 

 -  Oι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον..


-  Το χα πει εγώ. Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις είναι σαν τους θανατοποινίτες. Με το που βγαίνουνε ζητάνε χάρη.


- Ο ΓΑΠ ποτέ δεν πίνει καφέ το πρωί... Φοβάται μην τον κρατήσει ξύπνιο όλη τη μέρα….


- Υπάρχουν πολιτικοί που δεν τους άλλαξαν χαρακτήρα τα βουλευτιλίκια και τα υπουργιλίκια. Kαραγκιόζηδες ήταν και καραγκιόζηδες παρέμειναν...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου