Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Νίκου Μικρόπουλου, ο γύρος του κόσμου σε 80 ιστορίες

 

80 μικρές ιστορίες, στιγμιαίες απεικονίσεις τόπων, λαών, ηθών όπως τις βιώνει ο ήρωας μαθαίνοντας και αλλάζοντας μέσα απ’ τα τολμήματα, τις αναποδιές, τις γκάφες, τους έρωτες που προκύπτουν.

Γλιτώνει απ’ τους αλιγάτορες στη Βραζιλία, ζει τα προεόρτια της εξέγερσης των Ζαπατίστας στο Μεξικό, τον ληστεύουν στο Μαρόκο, καταδιώκεται από οργισμένα πνεύματα στην Ινδονησία, αναγκάζεται να οχυρωθεί στο δωμάτιό του στην Παπούα - Νέα Γουινέα, παρακολουθείται υπερβολικά στενά από μια μυστική αστυνομικό στην Κούβα, καταστρέφει έναν γάμο στο Στρασβούργο αλλά, νισάφι, αλλού τη βγάζει πιο χαλαρά.


Αν ο αναγνώστης μπει στον πειρασμό να διαλέξει για ταξίδι κάποιον απ’ τους τόπους που αναφέρονται, μπορεί να είναι βέβαιος πως τα γεωγραφικά και τα ιστορικά στοιχεία έχουν ερευνηθεί επιμελώς.

Απ’ την άλλη, αν θελήσει πάνω σ’ αυτόν τον καμβά να κάνει τα δικά του φανταστικά ταξίδια, ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος…

*

Ο Νίκος Μικρόπουλος γεννήθηκε και ζει, όταν δεν λείπει, στην Αθήνα. Από παιδί η τύχη έριξε στα χέρια του τις βιογραφίες του Μαγγελάνου, του Κουκ, του Λίβινγκστον, του Μάρκο Πόλο και τα φανταστικά ταξίδια του Ιουλίου Βερν. Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών, Μηχανικός Αεροσκαφών και συνοδός σε ταξιδιωτικές ομάδες. Ταξίδεψε με παρέα ή μόνος σε περισσότερες από 60 χώρες και συνεχίζει. Διηγήματά
του έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Η μαντινάδα του Λεξιθηρία βραβεύτηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έμμετρης Ποίησης. Ο γύρος του κόσμου σε 80 ιστορίες είναι το πρώτο του βιβλίο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου