Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Μπορεί να μην είχε λιακάδα

 


Είχε όμως ελευθερία, είχε αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα!

 

Πάνω από πενήντα φίλοι της Βουλγάρας, άνθρωποι των γύρω χωριών, των τοπικών συλλόγων και των κινημάτων, αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στη Βρύση Ζαχαράκη, στον ΤΑΡΖΑΝ, για να φωνάξουμε ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΣΙΆ των Αγράφων.

 

Μπορεί να μη μας άφησε η δυνατή βροχή να ανεβούμε στη Βουλγάρα, αλλά δεν εγκαταλείπουμε το στόχο για την «κορυφή». Και η κορυφή είναι μία: να επικρατήσει η λογική σ’ αυτή τη χώρα.

 

Μπορεί να μην είχε λιακάδα. Είχε όμως ελευθερία, είχε αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα! Έτσι κι αλλιώς ο ρόλος μας είναι καταλυτικός στην κοινωνία∙ και τις ανατροπές τις κάνουν οι μειοψηφίες. Το πνεύμα της αλήθειας και της ελευθερίας είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας.

 

Δεν είμαστε του χεριού τους! Δεν θα αφήσουμε τη χαρά στους φερόμενους «επενδυτές» να κατακρεουργήσουν τα βουνά μας και τα παρθένα δάση.

Η σκόνη του καιρού και οι ποικίλες, τεχνητές ή όχι, κρίσεις δεν μας πτοούν. Και η κατακλείδα όλων των ομιλιών ήταν η αλληλεγγύη ο συντονισμός και η ενημέρωση των κατοίκων των χωριών. Η ολόπλευρη ενημέρωση, η γνώση και η επιστημονική τεκμηρίωση ότι τα έργα αυτά προκαλούν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθούν να λύσουν, είναι ένας οδηγός και ένα σημαντικό εργαλείο στον αγώνα μας. Σημαία στα χέρια της ελεύθερης σκέψης και της λογικής.

 

Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο και το σωστό. Να βγούμε στα βουνά, στα χωριά, στις πόλεις, στους δρόμους να φωνάξουμε∙ και ούτε βήμα πίσω! Και σήμερα θα ‘ταν άστοχο να φεύγαμε έτσι:  άνθρωποι που «διελύθησαν ησύχως….», δίχως μια φωτογραφία και δίχως ένα σύνθημα και μια κραυγή:  «ΛΕΥΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ!»

 

Ήταν μαζί μας

- ο Δήμαρχος Σαρωνικού και μέλος του Δικτύου των Δημάρχων κατά των ανεμογεννητριών Πέτρος Φιλίππου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαυρεωτικής και πρώην Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φουρνά Γεωργία Γκαρίλα, ο πρώην βουλευτής Θωμάς Κώτσιας,

- εκπρόσωποι και μέλη των Συλλόγων: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, Πεζοπορικός Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου, Σύλλογος των Απανταχού Φουρνιωτών «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ», Σύλλογος των Φουρνιωτών Λαμίας «ΤΟ ΖΑΧΑΡΑΚΙ», Σύλλογος Κλειτσιωτών Ν. Φθιώτιδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ», Μορφωτικός Σύλλογος Βαθύλακκου «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ», Σύλλογος των Απανταχού Αηδονοχωριτών Ν. Καρδίτσης, Σύλλογος Απανταχού Ρεντινιωτών Καρδίτσας,

- εκπρόσωποι και μέλη των Κινημάτων: Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων, Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, Κίνηση Πολιτών για τα Αιολικά στις ΔΕ Φουρνά και Κτημενίων, Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης, Πρωτοβουλία για την Προστασία της Ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας, Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων του Αιγαίου, Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Οίτης και της Γραμμένης Οξυάς, Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα,  Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων.

 

Τους ευχαριστούμε!

10.10.2021

 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ

ΣΤΙΣ ΔΕ ΦΟΥΡΝΑ ΚΑΙ ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου