Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Έκθεση της Victoria Koestler


Ξεκινά σήμερα στη μία το μεσημέρι η έκθεση της εικαστικού Βικτώρια Κέστλερ (Viktoria Koestler) στον νέο χώρο τέχνης "Εφη Καζαντζή", Αγ. Δημητρίου 30, Ψυρρή στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος φιλοξενίας εικαστικών One Artist A Week -FaveLAB.

Η γερμανορωσικής καταγωγής εικαστικός από την Ζυρίχη, με σπουδές ψυχολογίας και μάρκετινγκ, επέλεξε συνειδητά μία full time επαγγελματική σταδιοδρομία στη ζωγραφική, την οποία θεωρεί την ιδανική πανανθρώπινη γλώσσα για να απαντησει σε ερωτήματα όπως: Ποιά είναι τα συστατικά μίας κουλτούρας; Τί καθιστά μία εμπειρία βίωμα και μνήμη;
 Τα έργα της Κέστλερ συμπυκνώνουν με πολύ απλό εκφραστικό τρόπο την κουλτούρα ενός λαού σε ένα χρώμα, σχήμα, φυτό, σε ένα σήμα κατατεθέν που χαρακτηρίζει τον πολιτισμό μίας χώρας.


Γράφει η ίδια: "Κάθε έργο εστιάζει σε θέματα ή συνήθειες ή αντικειμενα ή προϊόντα που είναι σημαντικά για τον υλικό πολιτισμό μιας χώρας. Για παράδειγμα, το χαβιάρι συμβολίζει την ρωσική κουλτούρα (η οικογένεια μου ήρθε στην Γερμανία από την Ρωσία) και μέσω του έργου θέλω να μιλήσω και για την κατανάλωση ειδών πολυτελείας.

Κάθε πίνακας συνοδεύεται από ένα κείμενο που εξηγεί τη σημασία του αντικειμένου και αναφέρει προσωπικές ιστορίες που συνδέονται με αυτό. Με αυτόν τον τρόπο καλώ τους επισκέπτες να απολαύσουν την πολιτισμική σημασία του έργου με όλες τους τις αισθήσεις και να εξερευνήσουν τις πολλες διαφορετικές όψεις κι αποδόσεις του κάθε πολιτισμού. Χαρακτηριστικό των έργων είναι ότι μυριζουν! Για παράδειγμα, μυρίζουν βανίλια ή στην περιπτωση των έργων που αναφέρονται στην Ελλάδα μυρίζουν ρίγανη και θυμάρι!

Η επιλογή του αρώματος βασίζεται σε μία επιστημονική έρευνα που επιβεβαιώνει ότι τα αρώματα συνδέονται στενά με τη μνήμη."



OPENING:  Wednesday 5 February,  2 - 7 p.m. //   Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Φεβ.,  2.οο μ.μ.
EXHIBITION:  Thu 6 - Sat 8 February,  12 - 7 p.m.   //   Διάρκεια έκθεσης: 5 – 8 Φεβρουαρίου 2020,  12 – 7 μ.μ.
PLACE:  Efi Kazantzi, Agiou Dimitriou 30, 10554 Athens (Psyrri)  //   Χώρος έκθεσης:  Αγίου Δημητριου 30, Αθήνα / Ψυρρή     >>> Show location


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου