Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

O Νους μέσα στον κόσμο, ο κόσμος μέσα στον νου

Τη Δευτέρα 27/1, στις 7.30, στην Ευμολπιδών 9Α, στο Γκάζι (Μετρό Κεραμεικού), σε ένα μεγάλο/μικρό στρογγυλό τραπέζι, θα συζητήσουμε με τον συγγραφέα, ένα ιδιαίτερο βιβλίο: Ο ΝΟΥΣ μέσα στον ΚΟΣΜΟ, ο ΚΟΣΜΟΣ μέσα στον ΝΟΥ.
Από τον πρόλογο του συγγραφέα:
«Το κείμενο αυτό ασχολείται κυρίως με τη διερεύνηση σχέσεων ανάμεσα σε φυσικά, νοητικά και μη φυσικά αντικείμενα κυρίως στο επίπεδο της φιλοσοφίας της επιστήμης (επιστημολογίας) και της μεταφυσικής.

Πριν από λίγα χρόνια είχε εκδοθεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε. μια άλλη μονογραφία μου περί το ίδιο ζήτημα με τίτλο «Νόηση και Λογικότητα. Τα γνωστά και τα γνώσιμα». Το νεώτερο κείμενο, αυτοτελές έναντι του πρώτου, αποσκοπεί αφενός να προσδιορίσει με όσο το δυνατόν περισσότερη ακρίβεια και πληρότητα τους χρησιμοποιούμενους όρους, αφετέρου να εμβαθύνει σε ορισμένα καίρια ζητήματα».
Ο Μίλτος Λειβαδίτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Είναι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιατρική, στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Νομική. Είναι διδάκτωρ Ιατρικής του ίδιου πανεπιστημίου και έχει μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία του Πανεπιστημίου Sorbonne V. Έλαβε την ειδικότητα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και έχει ασκήσει το επάγγελμα του ψυχιάτρου επί δεκαετίες από διάφορες δημόσιες και πανεπιστημιακές θέσεις. Διετέλεσε καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2013 έχει τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δύο μονογραφίες, επιμέλειες εκδόσεων και συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους, καθώς και περί τα 70 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου