Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Ψαρρού

Το WELCOMMON HOSTEL και ο ΆΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ οργανώνουν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ώρα 15.00, τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Ψαρρού στο χώρο του Hostel (αίθουσα Διάλογος),

Ποιος είναι ο Νίκος Ψαρρός


Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1953.
Το 1976 μαγεύτηκα και μετοίκησα στη Σύμη. Μια νύφη προικισμένη γενναιόδωρα από Απόλλωνα και Ποσειδώνα. Όπου (η) πέτρα, θάλασσα και φώς, Άνθρωπος και Θεός εργάστηκαν και δημιούργησαν ένα θαύμα. Η ποίηση του βράχου και της αρχιτεκτονικής. Αυτό το θαύμα είναι η «Ιθάκη» μου.
Έχοντας μια ιδιαίτερη σχέση και διαδρομή στο χώρο της ζωγραφικής, παραμένω συνειδητά υπηρέτης της ανεπεξέργαστης έκφρασης.
Δουλεύω,δηλαδή, με το συναίσθημα πριν περάσει από τα φίλτρα, και τα κόσκινα της διανόησης.
Δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο με την δουλειά μου. Σκοπός μου είναι να διεγείρω τις αισθήσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθούν διαθέσεις.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η διαφορετικότητα της ματιάς, δηλαδή η φανταστική εικόνα που δημιουργείται μπροστά στον κάθε θεατή και η αντίδραση που προκαλεί.
Κάθε έργο είναι ένα ταξίδι. Θέλω σε αυτό ο θεατής να επιλέξει τον προορισμό του, ανάλογα με την διάθεση που του δημιουργεί η εικόνα. Αυτό το ταξίδι δεν είναι ποτέ ίδιο, οι αλλαγές στην διάθεση αλλάζουν και τον προορισμό.
Νικόλαος Ψαρρός
Δείτε λιγότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου