Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το 2ο πολιτιστικό τριήμερο "ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝARTΗΣΕΙΣ 2018 – Ξελασπώστε το μέλλον", που διοργάνωσε η εκδοτική πολιτιστική εταιρεία Άπαρσις σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών), την ΠΕΛΤ (Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης) & με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ, του Σωματείου ΘΗΣΕΑΣ του Δ. Καλλιθέας (Πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικά & αλκοόλ), της επαγγελματικής θεατρικής ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α (αναπήρων και μη ηθοποιών), του ViewΤag - Καφάτος Γιάννης, καθώς και διακεκριμένων εικαστικών, με την παραχώρηση του χώρου από τον ΟΣΕ και την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού και Άθλησης δήμου Αθηναίων).

Πλήθος εικαστικών δημιουργιών εμπνευσμένες από την ποίηση του μεγάλου ρώσου λογοτέχνη Βλαντιμίρ Μιαγιακόφσκι και από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές των εκδόσεων Άπαρσις, παρουσιάστηκαν στο κοινό, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πολιτισμού – 21 Μαίου-.
Για τρεις μέρες ο παλιός σταθμός Πελοπονήσου – ένα ιστορικό τοπόσημο της Αθήνας - «ζωντάνεψε» και μετατράπηκε σε ένα μεγάλο εργαστήρι πολιτισμού.
Μέσα από αυτό το μικρό φεστιβάλ δόθηκε για άλλη μια φορά η ευκαιρία σε καλλιτέχνες ποικίλων κλάδων και ρευμάτων να παρουσιάσουν τα έργα τους και τις δράσεις τους και να αναδείξουν πολλαπλές μορφές τέχνης και πολιτισμού, με αφορμή και κοινό σημείο τον ποιητικό λόγο.


Οι δράσεις ήταν πολλές και ποικίλες και το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των συντελεστών και των θεατών ιδιαίτερα συγκινητική.
Απολαύσαμε τρεις ημέρες με εικαστικές δημιουργίες, απαγγελίες, μουσικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις και προπάντων γνωρίσαμε και ήρθαμε κοντά με ιδιαίτερους, υπέροχους ανθρώπους.
Ανταλλάξαμε γνώμες και απόψεις, και όλοι μας δεσμευτήκαμε να δουλέψουμε από κοινού ώστε αυτή η όμορφη «συνάντηση» να έχει συνέχεια στο μέλλον και να καθιερωθεί ως πολιτιστικός θεσμός της πόλης μας.
Στόχος μας είναι ο χώρος αυτός με την μεγάλη ιστορική και αρχιτεκτονική αξία, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης ανθρώπων του πολιτισμού και της τέχνης και να αναδειχθεί ως χώρος διοργάνωσης πολιτιστικών δρώμενων.

Οι εκδόσεις Άπαρσις ευχαριστούν όλους τους συν διοργανωτές και συμμετέχοντες και όλους τους φίλους και φίλες που μας συντρόφεψαν και τις τρεις μέρες.
Ευχαριστούμε επίσης όλους όσοι βοήθησαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τον Πάνο Χαραλάμπους και όλους τους καθηγητές και φοιτητές της ΑΣΚΤ, τον Γιώργο Λενή, τον Τέλη Λαδογιάννη και όλα τα μέλη της ΠΕΛΤ, τον Αποστόλη Δασκαλόπουλο και όλους τους συμμετέχοντες από το Σωματείο Θησέας, την κ. Υφαντή και όλους όσοι συμμετείχαν από το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ, τον Κώστα Καρούσο, τη Χριστιάννα Λαμπρινίδη, τον Βασίλη Οικονόμου και όλους τους ηθοποιούς από την ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α, τον Κώστα Θωμαϊδη, τον Γιάννη Καφάτο και το ViewTag, τον Νότη Μαυρουδή, τον Γιώργο Τοσικιάν και τη Μόρφω Τσαϊρέλη, τον αγαπημένο φύλακα του σταθμού τον Μάρκο και τον ΟΣΕ και τον ΟΠΑΝΔΑ του Δ. Αθηναίων.

Ευχαριστούμε όλους του ποιητές
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΡΟΜΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, COHEN MARION, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΝΝΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΖΑΓΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΥΖΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΛΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, LUIS GOMEZBECK, ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ,ΤΕΡΖΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΤΟΥΜΠΑ ΕΦΗ, ΤΡΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΛΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΧΑΖΙΡΟΓΛΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΑ

όλους τους εικαστικούς
ΠΕΛΤ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΡΙΤΣΑ, ΑΡΑΝΙΤΟΥ ΒΑΝΑ, ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ, ΒΑΣΣΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ, ΒΛΑΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΓΙΑΛΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΤΕΤΗ, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΗΜΙΖΑ ΜΑΤΙΝΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΦΛΩΡΑ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΘΕΟΛΟΓΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΤΕΡΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΠΑΝΤΑΪΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΦΥΡΑ-ΒΑΡΕΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΚΟΥΒΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΚΟΡΡΕ ΓΙΩΡΓΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΩΝΤΑΣ, ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΛΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΗΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΠΑΚΑΛΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΠΑΡΑΚΟΥ ΝΑΝΤΙΑ, ΜΠΙΓΑΛΗ ΜΑΤΑ, ΜΠΙΓΑΛΗ ΝΙΚΗ, ΜΠΟΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΑΙΤΗ, ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΥΣΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΙΩΚΗ ΜΑΤΙΝΑ, ΤΖΙΕΡΑΚΗ ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ ΦΙΛΙΑ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΕΒΑ ΜΑΡΙΑ, ΤΣΙΦΙΤΑΚΟΥ ΠΟΛΥ, PAPPAS-ΤΣΙΩΤΑ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ, ΧΑΤΖΗΠΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, IVANOVA JASMIN

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΡΟΥΛΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΖΑΝΗΣ , MΑΡΑΓΚΑΚΗ ΕΥΑ, ΜΠΙΛΑΡΑΚΗ ΑΓΓΕΡΟΥΛΑ, ΜΠΟΥΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΝΤΑΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΠΑΤΡΑ ΡΟΥΛΑ, ΡΟΣΠΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, ΣΤΡΟΥΓΚΩΦ ΧΡΗΣΥΙΔΑ, ΣΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΦΩΤΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΑ, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΚΕΘΕΑ- ΔΙΑΒΑΣΗ
Συμμετοχή  με την έκθεση «ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ» η θεματική της οποίας πραγματεύεται τη σχέση των θεραπευόμενων με το εξωτερικό περιβάλλον της πόλης. Ένα περιβάλλον με το οποίο έχουν προηγουμένως αλληλεπιδράσει ως χρήστες ουσιών και καλούνται στο σήμερα να επανατοποθετήσουν τον εαυτό τους σε αυτό, μέσα από μια καθαρή ματιά και με συνείδηση των βιωμάτων και των εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τις δύο καταστάσεις.

Σωματείο ΘΗΣΕΑΣ του Δ. Καλλιθέας (Πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικά & αλκοόλ),
8 συμμετοχές από το Εργαστήριο φωτογραφίας Θησέας, με φωτογραφίες εμπνευσμένες από τις ποιητικές συλλογές των εκδόσεων Άπαρσις.

ΑΣΚΤ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ)
Εικαστικές δημιουργίες αποφοίτων της ΑΣΚΤ, με έργα επιλεγμένα από τους ποιητές των εκδόσεων.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Α' Υπεύθυνοι καθηγητές: ΜΕΡΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
Σπουδαστές: ΒΑΜΒΟΥΡΑ ΜΟΝΙΚΑ, ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΡΙΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤ' Υπεύθυνος καθηγητής: ΣΙΑΓΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Σπουδαστές: ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΦΑΙΗ, ΚΑΚΑΡΑΤΖΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΠΑΤΖΙΑΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΤΕΡΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Η' Υπεύθυνος καθηγητής: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Σπουδαστές: ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΟΥΡΙΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.

VIEWTAG – ΚΑΦΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Με ιδιαίτερο τρόπο και μέσα από τις T-shirt Stories το Viewtag.gr συμμετείχε με T-shirt εμπνευσμένα από τις ποιητικές συλλογές.

και φυσικά όλους τους χορηγούς επικοινωνίας!!!!
Κανάλι Ένα 90,4 FM Radio Aiolos Artic.gr  ARTandPRESS τοβιβλίο.net ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ Enallaktikos.gr viewtag.gr
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου