Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ορίζοντας γεγονότων : ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ...........

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΑΣ!


ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ...........
(μια εμπειρία τέχνης στο χρόνο..................)

...ζούμε σε μια εποχή όπου αξίες, νοήματα, πληθυσμοί, η ίδια η έννοια του χρόνου, βρίσκονται σε μια αυξημένη μετακύλιση, μετατόπιση, χωρίς ξεκάθαρο πάντα προορισμό. Βίαια πολλές φορές όπως συμβαίνει με τους πρόσφυγες. Βιαστικά, κατά πώς συσκευάζεται και διανέμεται η αλήθεια από τους σύγχρονους μηχανισμούς αναπαράστασης. Το ταξίδι, μια διαδικασία ώσμωσης και αποκάλυψης σήμερα περισσότερο από ποτέ, θα είχε νόημα να καθαρογραφηθεί  μέσα από μια διαδικασία βιωματικής τέχνης....

          Ο "Oρίζοντας Γεγονότων"   σε συνεργασία με την ομάδα "Εν Φλω" καλεί σε  μια ζωντανή δράση-καταγραφή. Έργα καλλιτεχνών του "Ορίζοντα Γεγονότων"  θα ταξιδέψουν στη Φλώρινα. Ο πιθανός τίτλος τουproject θα είναι: "ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ" και αποφασίστηκε από κοινού το έργο να μεταφέρεται ή να είναι σε μορφή βαλίτσας κατά κύριο λόγο .  Η βαλίτσα που θα φορτωθεί, θα φορτιστεί, θα περικλείσει ή θα καλυφθεί με τις σκέψεις, τα μηνύματα, τα έργα, τις αναμονές του καθενός μας και θα αποτελέσει το έργο που θα μεταφέρει όλα αυτά στο ταξίδι με το τρένο. Στο ταξίδι με το χρόνο και τα τρία διαφορετικά επίπεδα έκθεσης των έργων, όπως προσδοκούμε να γίνει: Στο τραίνο, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Φλώρινας και τέλος στην Αρτ-Αθήνα. (Μάιος 2016).
         
          Παρακαλούμε, εφόσον ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, να στείλετε e-mail  το αργότερο μέχρι 13 Φεβρουαρίου 2016.. (katehaki54@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου